Sektörün kalbi Konya’da atacak

ASELSAN ve Konya'da savunma sanayi sektöründe hizmet veren 24 firmanın ortaklığıyla kurulan Konya Savunma Sanayi A.Ş. tarafından 300 bin metrekare alanda, silah sistemleri fabrikası hayata geçiriliyor.

Hisselerinin yüzde 49'u Konya firmalarına yüzde 51'i ASELSAN'a ait olan fabrikaya, uzaktan komutalı silah sistemleri ve silah üretimleri için 65 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Milli ve yerli silah geliştirilmesi ile hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları yurt içi kaynaklardan sağlanmış olacak hem de silah sistemlerinin ihracatı için üçüncü ülkelerin muhtemel silah tehditleri gibi önemli bir engel ortadan kaldırılmış olacak. Bu adımın ülkemizin ihracatının artması açısından son derece olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor. Fabrikanın temeli atılmış olup çalışmalar hızla devam ediyor. Fabrikanın 2020 yılında tamamlanması planlanıyor. Beyşehir bölgesindeki ortaklarımız olan silah tasarım ve üreticisi firmalarımıza, Aselsan yöneticileri tarafından ziyaret gerçekleştirildi. ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. (AKSS) yönetim kurulu başkanı Mustafa Kaval, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve AKSS yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik ile ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Işık’ tan oluşan heyet, teknik gezi mahiyetindeki çalışma ziyaretinde, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ve S.Ü. Huğlu MYO ’da bir dizi inceleme ve görüş alışverişinde bulundu.

ÜLKEMİZE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Ülkemiz kalkınmasının en önemli lokomotifi olan reel sektörün müstesna örneklerinden Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifine yapmış olduğumuz Teknik Geziden büyük memnuniyet duyuyorum. ASELSAN olarak Huğlu Bölgesinin sahip olduğu Silah Tasarım ve Üretim Yetkinliğinin, ASELSAN – Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ortaklığı vasıtasıyla başta bu bölge olmak üzere, ASELSAN ‘a ve ülkemize çok değerli katkılar sağlayacağına inancımız, bu ziyaret vesilesi ile bir kez daha artmıştır. Birlikte daha büyük hedeflere omuz omuza yürüyeceğimizden kuşkumuz yoktur. İmkan verilirse Anadolu insanının neler yapabileceğine Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifimiz çok önemli bir örnek oluşturmaktadır. Bu vesile ile bizleri misafir eden Kooperatif Başkanımız Naci TANIK beye şükranlarımı sunuyorum” dedi.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaval, “Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifine bu ikinci ziyaretim. Burada gördüklerim beni her zaman etkilemiştir. Huğlu Kooperatifinin sahip olduğu bu modelin ülkemizde başarıyla çalışan ve örnek bir model olduğunu özellikle belirtmek isterim. Üç yıl önceki ziyaretimden bu yana Kooperatifin teknolojisi ve makine parkındaki olumlu gelişmelerle gücüne güç kattığını gördük. Ayrıca, Kooperatifin Konya Silah Sistemleri Tesisi ortaklığı bize güç vermektedir. Önümüzdeki dönemde Huğlu Kooperatifinin şirketimize katkılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Dünyanın en önemli Savunma Sanayi şirketlerinden ve dünyada ilk 100 içerisinde 52. büyük savunma sanayi şirketi pozisyonundaki ‘ASELSANIMIZ’ ile Konya Silah Sistemleri Tesisinde ortak olmaktan mutluyuz, gururluyuz ve her daim yanımızda olarak verdikleri kıymetli destekleri için ve bu kıymetli ziyaretleri için ASELSAN yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz ’ dedi. Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokuluna ziyaret gerçekleştirildi. Silah Sanayi Teknikerliği bölümü hakkında bilgi alındı. CIP-Ateşli Silahlar Testi alt yapıları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Atış poligonu ve teknik incelemeler sonrası karşılıklı plaket takdimi ile ziyaret sona erdi.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri