Şekerspor’un zor dönemi

TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 13. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde ligin dibine demir atan Denizli Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Sarıyer yenilgisini bu maçta telafi etmek isteyen temsilcimiz, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına dün yaptığı tek idmanla başladı.

Öte yandan hazırlıklarına galibiyet parolası ile başlayan yeşil-beyazlılarda Sarıyer maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Muhammet Reis, Denizli maçında forma giyemeyecek. Temsilcimizde bir başka sarı kart gören Onur Akbay ise ceza sınırına gelenler kervanına katıldı. Akbay ile birlikte Cafercan Aksu, Kadir Demirel, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan isimler. Tecrübeli futbolcular Denizli Belediyespor maçında kart gördükleri takdirde 14. haftada oynanacak olan İstanbulspor maçında forma şansı bulamayacak.
Üst üste topladığı puanlarla moral bulan ve iyi bir çizgi yakalayan yeşil-beyazlılar, zorlu deplasmanda iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen evine puansız döndü. Aldığı yenilgi ile 49 puanda kalan temsilcimiz, Eyüp’ün 3 puan önünde maç fazlası ile liderliğini sürdürdü. Eyüpspor ise maç yapmadan kapattığı haftada 46 puanla yakından takibini sürdürmüş oldu.
Ligin 12. haftası zorlu karşılaşmalara sahne oldu. Zirve takibini sürdüren Turgutluspor, iki zirve takımının puan alamadığı haftada ayağına kadar gelen şansı geri tepti. Deplasmanda İstanbulspor’a 2-0 mağlup olan Manisa ekibi 45 puanla sıralamadaki yerini değiştiremedi ve 3.’lükte kaldı. Rakiplerin yenildiği haftada fırsatı geri tepen bir başka takım ise Alanyaspor oldu. 41 puanla ligde 4. durumda bulunan Alanya, ligin düşme hattında bulunan Tepecikspor’a 2-0 mağlup oldu ve yarışta bir yara daha aldı. Ligden düşmesine neredeyse kesin gözü ile bakılan 27 puanlı Denizli Belediyespor ise kendi saha ve seyircisi önünde Fethiyespor ile 1-1 berabere kaldı.
YEŞİL-BEYAZLILARIN 5 FİNAL HAFTASI
Öte yandan Konya Şekerspor, ligde kalan son 5 haftada zor maçlara çıkacak. Yeşil-beyazlılar, fikstür gereğince 3 maçlarını iç sahada, 2 maçlarını ise deplasmanda oynayacaklar.  Şekerspor zirvenin iddialı takımlarından Turgutluspor ve Alanyaspor’u konuk edecek. 17. haftayı bay geçecek olan temsilcimiz, ayrıca: iç sahada ayrıca Denizli Belediyespor, deplasmanda ise, İstanbulspor ve Fethiyespor ile karşılaşacak.
Türkiye 2. klasman liginde, 28 Mart’ta başlayan ikinci yarı maçları 16 Mayıs’ta sona erecek. Grup birincileri Play-Off maçlarına katılmayı hak kazanacak. Konya Şekerspor teknik direktörü Mehmet Altıparmak, ligin zirvesinde bulunan takımların kendisine yakışır bir mücadele örneği verdiklerini söyledi. Şampiyonluk yolunda rakiplerine karşı kazanarak aradan sıyrılmak istediklerini belirten Altıparmak; “en iyi tarafımız, gösterdiğimiz kazanma hırsı ve ortaya koyduğumuz mücadele. Futbolcularım, oynadıkları futbol ve yaptıkları mücadeleyle bundan sonrası için büyük ümit veriyorlar” diye konuştu. Ligde 31. hafta sonunda Şekerspor 49 puanla lider bulunmakta. İkinci sırada 30 maçta 46 puanla Eyüpspor ve 3. sırada ise 31 maçta 45 puanla Turgutluspor yer alıyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri