Şekerspor’un zor 90’ı

Üst üste aldığı galibiyetlerle klasman grubunun zirvesini yerleşen Konya Şekerspor, bugün Manisa’da Turgutluspor ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar evine galibiyetle dönmek istiyor
TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 6. haftasında bugün Manisa deplasmanında Turgutluspor önünde zorlu 90’a çıkacak. Turgutlu 7 Eylül Stadı’nda oynanacak olan zorlu karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Ankara Bölgesi hakemlerinden Eser birinci yönetecek. Birinci’nin yardımcılığını Aydın Karsavuran ve murat Özat yapacak. Maçın 4. hakemi ise Hilmi Göktürk İmamoğlu. Karşılaşma öncesinde 41 puanda ligin zirvesinde yer alan Konya Şekerspor, 2 hafta öncesine kadar zirvede bulunan ve kaybettiği puanlarla 36 puanda kalarak 3. sıraya gerileyen Turgutlu’yu mağlup ederek dönmenin hesaplarını yapıyor.
Zorlu deplasmandaki karşılaşmayı kazanarak, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmak isteyen yeşil-beyazlılarda, fıtık ameliyatı olan Murat Gürbüz Erol ve dizinden ameliyat geçiren Samet Gören ise takımla birlikte çalışmalarını tamamladı. Futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde Turgutlu maçında forma şansı bulabilecek. temsilcimizde önemli bir eksik bulunmuyor.
Ayrıca temsilcimizde Gökhan Caba, Muhammet Reis, Serkan Silan, Turgay, Kadir, Cafercan ve Murat Gürbüz Erol sarı kart sınırında bulunuyor. Sınırda bulunan futbolcular teknik heyet tarafından Turgutlu önünde kart görmemeleri konusunda uyarıldı. Futbolcular bu maçta kart gördükleri takdirde, ligin 7. haftasında oynanacak olan Fethiyespor maçında forma şansı bulamayacak.
Lig’in 5. haftasında aldığı 1-0’lık galibiyetle puanını 41’e çıkartan yeşil-beyazlılar, bir taraftan liderliğini sürdürürken diğer taraftan da rakiplerinin puan kaybetmesi ile koltuğunda rahat bir nefes aldı. Yeşil-beyazlılar en yakın takipçisi Eyüpspor’un 3 puan önünde ve +27 averajla liderliğine devam etti. 2. sırada bulunan Eyüpspor ise kendi saha ve seyircisi önünde Sarıyer’e 2-1 mağlup oldu. İki hafta öncesine kadar lider durumdu bulunan Turgutluspor ise Fethiyespor’a 2-1 yenilgi ve Şekerspor’un 5 puan gerisine düştü.
Öte yandan grupta, zirvenin şekillenmesi adına büyük önem taşıyan Turgutlu-Konya Şekerspor maçı dışında önemli maçlar oynanacak. Klasman grubuna iyi bir çıkış yakalayarak başlayan ve ligde ikinci durumda bulunan Eyüpspor ise bu hafta Denizli Belediyespor deplasmanına konuk olacak. Zirve yarışından kopmamanın hesaplarını yapan Alanyaspor ise deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Yakaladığı çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Sarıyer ise lig sonuncusu Tepecikspor’u ağırlayacak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bugün Turgutluspor önünde sezonun en kritik maçlarından birine çıkacaklarını söyledi. Liderliği pekiştirmek adına önemli bir sınav vereceklerinin altını çizen Altıparmak; “Lige iyi bir başlangıç yapamadık ancak üst üste aldığımız galibiyetlerle liderlik koltuğuna oturduk. Ayrıca bizlere ders olacak maçlar oynadık. Bu karşılaşmalardan çıkarmamız gerekenleri çıkardık ve şimdi tek hedefimiz yakaladığımız liderliğe sevinmek değil, oradaki konumumuzu korumak olacaktır. Bunun için bugün mutlaka kazanmamız gereken önemli bir maça çıkacağız. Rakibimiz Turgutlu ise evinde oynamanın avantajını iyi kullanarak yeniden zirveye yerleşmek istiyor. Her iki ekip içinde oldukça zorlu bir mücadele olacak. Haftalardır verdiğimiz mücadelenin daha iyisini bu maçta ortaya koyarak evimize galibiyetle dönmek istiyoruz. Ekip olarak bunu başarmak için en iyisini yapmaya çalışacağız. Gerek kadro kalitemiz, gerekse son haftalarda yakaladığımız havayla Turgutlu’yu evinde yeneceğimize inanıyorum. Kazanıp döneceğiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri