Şekersporun en golcüsü Cafercan

Bank Asya hayallerini gelecek sezona bırakan 2 Lig temsilcimiz Konya Torku Şekersporda yeni sezon çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Geride kalan sezonda başarılı bir performans çizen Konya Torku Şekerspor ligde ve Ziraat Türkiye Kupasında adından çok söz ettirdi. Ancak şampiyonluk ve Play-Offlar’da yaşadığı şanssızlıklar nedeniyle Bank Asya hayalini gerçekleştiremedi. 2010-2011 sezonunda takımda en dikkat çeken oyuncu kaptan Cafercan Aksu oldu. Cafercan gösterdiği başarılı performans ile takımda dikkat çeken oyuncuların başında geliyor. Genç oyuncu ligde oynadığı maçlarda toplam 16 gol attı Cafercan Türkiye Kupasında da takımın 5 golüne imzasını koydu. Golcü oyuncu bu gollerden sadece birisin kafası ile attı.  Cafercan Aksukafa golünü Konya Torku Şekerspor’un Ziraat Türkiye Kupasında sahasında oynadığı Trabzonspor maçının 51. dakikasında attı. Başarılı oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor.

Cafercan’dan sonra ise takımın en golcü ismi tecrübeli Erman Özcan. Özcan’ın ligde 9 golü bulunuyor.  Tecrübeli oyuncunun bir de Ziraat Türkiye Kupası maçında golü var. Erman Özcan 10 golün 3’ünü kafa ile kaydetti. Bu oyuncunun da sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor.  Cafercan ve Erman’ı 7 golle Murat Dilek takip ediyor. Dilek’in Ziraat Türkiye Kupasında ise 4 golü bulunuyor. Golcü oyuncu 11 golün sadece birisini kafası ile attı. Bu oyuncunun sözleşmesi de Cafercan ve Erman Özcan gibi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Muhammet Reis ve Şekerspor’un genç yıldızı Ömer Ali 6 golle art arda sıralanıyorlar. Reis’in Ziraat Türkiye Kupası’nda da bir golü bulunuyor. Genç yetenek Ömer Ali Şahiner’in de kupada bir golü bulunuyor. Muhammet Reis de sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde biten oyuncular arasında. Ömer Ali’nin sözleşmesi ise 2012’de sona erecek.

FİNAL MAÇI BUGÜN OYNANACAK

Spor Toto 2. Lig’den Bank Asya 1. Lig’e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği play-off maçlarında ikinci yarı final oynandı. Mardan Antalyaspor Stadı’ndaki maçta Bugsaşspor’u penaltılarla 6-5 yenen Sakaryaspor, ikinci finalist oldu. Hüseyin Sabancı’nın yönettiği maçın normal süresi ve uzatmalar1-1 sona erdi. Penaltı atışlarının tamamını gol çeviren Sakaryaspor, Bugsaşspor’a 6-5 üstünlük sağladı.

Bank Asya 1.Lig’e yükselecek son takımın belli olacağı final maçı, Adanademirspor’u 3-1 yenerek finale yükselen Bandırmaspor ile Sakaryaspor arasında oynanacak. Yarın Mardan Antalyaspor Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve TRT 3’ten naklen yayınlanacak. Finali kazanan ekip, 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1.Lig’de mücadele edecek. 3. ve son takımın belirleneceği play-off’ta Bandırmaspor ile Sakaryaspor arasındaki final maçını yönetecek hakem açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, 22 Mayıs Pazar günü Mardan Antalyaspor Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak final maçında Bülent Yıldırım düdük çalacak.

15 Mayıs’ta başlayan play-off maçlarına, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu’nu 2, 3, 4, 5’inci sırada bitiren Bandırmaspor, Bugsaşspor, Beypazarı Şekerspor ve Yeni Malatyaspor ile Kırmızı Grup’un 2,3,4 ve 5’incileri olan Konya Torku Şekerspor, Eyüpspor, Sakaryaspor ve Adana Demirspor katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri