Şekerspor’lu Murat ikinci oldu

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra en önemli yarışlarından biri olan 5. İstiklal Yolu Zafer Turu, İnebolu-Kastamonu etabıyla başladı.

87 kilometrelik etabı Kocaeli Brisa Spor’dan Mert Mutlu ilk sırada bitirerek sarı mayonun sahibi oldu.

26-30 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından UCI 2.2 klasmanında düzenlenen 5. İstiklal Yolu Zafer Turu (Victory Tour Of) İnebolu-Kastamonu etabıyla başladı. Bu yıl 5. kez koşulacak olan ve 5 etaptan oluşan yarışa Bulgaristan, Suriye, Gürsictan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 9 takım adına 53 sporcu katıldı. İstiklal Savaşı'nda cepheye cephanenin taşındığı yolda TBF'nin düzenlediği Zafer Turu'nda Dumlupınar'da askeri erkana teslim edilmek üzere temsili cephane, İnebolu toprağı ve Türk Bayrağı İnebolu kaymakamın elinden teslim alındı. Saat 14.00’da 87 kilometrelik İnebolu-Kastamonu etabını için çıkış yapan sporcular, Masruf dağı tırmanışına geçince küçük guruplara bölündü. Küçük gurupların önünde koşan 5 sporcu içerisinden kaçarak öne geçen Kocaeli Brisa Spor’dan Mert Mutlu ve Konya Şeker Spor’dan Mustafa Sayar, yarışın liderliğini aldı. 24. kilometreye kadar beraber koşan ikiliye Bulgaristan takımından Vladimir Koev yetişince tırmanış sprintine üç sporcu, aralarında kıyasıya bir yarış çıkardı. 36.7. kilometrede Masruf Tırmanış primini ilk geçen Bulgar Sporcu Koev, 50. kilometrede sprint primini geçen ise Konya Şeker’den Sayar oldu.
10 kilometreye girildiğinde yine üç sporcu arasında genel klasman birinciliği için depar başladı. Son 1 kilometreye girildiğinde kontra atak yapan Mert Mutlu, 02.20.49 süreyle İnebolu-Kastamonu etabını birinci bitirerek, genel klasmanda sarı mayoyu giymeyi hak kazandı. Genel klasman ikincisi ise 02.20.53 süreyle Mustafa Sayar  olurken,  Bulgar sporcu Vladimir Koev, 02.20.58 süreyle yarışı üçüncü olarak tamamladı. Yarış sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde Genel Klasmanda dereceye giren ilk üç sporcuya madalya ve mayolarını Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Bahri Gökçebay ve Asayiş Şube Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Selim Kapan takdim ettiler. Ödül töreninde ayrıca belediye başkanları ve oda başkanları sporculara toplam 31 adet altın ödülü verdi. TBF Genel Sekreteri Bekir Gezen'de bisiklet sporuna katkılarından dolayı Vali Kara ve Belediye Başkanı Topçuoğlu'na birer teşekkür plaketi sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri