Şekersporlu Aydemir Avrupa şampiyonu

Şekersporlu Milli güreşçi Serkan Aydemir, Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. 12. Avrupa Yıldızlar Grekoromen Güreş Şampiyonasının ilk gününde Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Sırbistanın Zrenjanin kentinde düzenlenen şampiyonanın ilk günün

Türk Milli Takımı’ndan 85 kiloda mindere çıkan Şekersporlu güreşçisi Serkan Aydemir, ilk turda Hırvat, çeyrek finalde Bulgar ve yarı finalde de Litvanyalı rakiplerini yendikten sonra, finalde de Gürcü Davit Chakvetadze’ye 2-1 üstünlük sağlayarak altın madalyanın sahibi oldu.

Serkan Aydemir’in Avrupa Şampiyonluğuna uzanması büyük sevinçle karşılanırken, Şekerspor camiasının da Avrupa Şampiyonu olan sporcusunu ödüllendireceği öğrenildi. Şampiyonada Milli mayoyu giyen 50 kiloda Tolgahan Karataş, finalde Azeri Eldanis Azizli’ye 2-1 yenilerek gümüş madalyada kaldı. 42 kiloda Şerif Kılıç, ilk turda Slovak, 2. turda Rumen, çeyrek finalde de Alman rakiplerini geçtikten sonra, yarı finalde Azeri rakibine yenildi. Daha sonra Azeri güreşçinin finale çıkmasıyla repesaj müsabakası yapmaya hak kazanan Kılıç, bronz madalya için güreştiği Polonyalı rakibine şans tanımayarak sıkletinde üçüncülüğü elde etti.
58 kiloda Mustafa Kaşyol ise ilk turda İspanyol ve çeyrek finalde de Litvanyalı rakiplerini yendikten sonra yarı finalde Bulgar rakibine yitirdi. Repesaj mücadelesinde Ermeni rakibini yenen Kaşyol da Türkiye’ye şampiyonadaki 2. bronz madalyayı getirdi. 69 kiloda Musa Gedik de ilk turda Boşnak ve 2. turda Çek rakibini geçtikten sonra, çeyrek finalde Azeri rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti. Şampiyona, 5 sıklette yapılacak eleme ve final müsabakalarıyla sona erecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri