Şekerspor’dan Türkiye’de bir ilk

Konya Torku Şekerspor kulübü futbolda olduğu kadar bisiklet branşından da adından sıkça söz ettiriyor.
Yeşil-beyazlı ekip bir ilk imza atarak bugüne kadar Türk bisiklet tarihinde gerçekleştirilmemiş olan Continental Team’i (Kıta Takımı) kurdu.  Geçen yıl Continental takım başvurusunu ciddi anlamda ele alan yeşil-beyazlı kulüp, başvurularda ve istenilen şartların oluşumunda istikrarlı ve profesyonelce çalışmaları ile Continental Team başvurusunda bulundu. UCI (Dünya Bisiklet Birliği)  tarafından başvuru kabul görülmüş olup Konya Torku Şeker Spor - Vivelo (KTS)  2011 sezonunda profesyonelliğe adım attı.
Şekerspor kadrosunda bulunan 5 sporcu ile yollarını ayırdı. Mustafa Güler, Bünyamin Özdemir, Ahmet Kürşat Güvenç, Ahmet Akdilek, Hasan Aslan’ın yeni sezonda Şekerspor forması giymeyeceği açıklandı. Yeni sezonda ise Türk bisikletçi olarak Secaattin Dazkırlı kadroya alındı. 2011 sezonu için takım yabancı sporcularla da takviye edilerek yeni bir kadro oluşturuldu. İtalyan bisiklet firması olan Vivelo ile işbirliği yapılarak 7 Bulgar sporcu ile sözleşme imzalandı. Takımda 7 Bulgar, 8 Türk sporcu olmak üzere toplam 15 sporcu bulunuyor.
Şekerspor-Vivelo 2011 idari, teknik ve sporcu kadrosu şu isimlerden oluştu; Kulüp Başkanı: Yavuz Erence, Bisiklet Branş Sorumlusu: Kamil Çomak, Menajerler Mehmet Şafakcı-Todor Kolev, Asistan Menejerler: Sadettin Kızıl-Sergei Velikov, Mekanisyenler: Aziz Ay-Hasan Serkan Top 2011 Konya Torku Şeker Spor - Vivelo takım Kadrosu: Miraç Kal, Vladimir Koev, Eyüp Karagöbek, Danail Petrov Andanov, Mustafa Sayar, Evgeni Gerganov, Selçuk Türkçetin, Daniel Petrov Bogomilov, Serhat Sert, Svetoslav Tchanliev, Hüseyin Özcan, Stanislav Zaraliev, Muhammet Atalay, Pavlin Balinski, Secaattin Dazkırlı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri