Şekerspor’dan ‘Sağlam’ operasyon

TFF 2. Ligde ki mücadelesini 2. Grupta sürdürecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, transferde hızını kesmedi.

Geçtiğimiz gün Tokatspor’dan Ahmet Turan Solak ve Beylerbeyi’nden Hasan Engin Ekler’i 2 yıllığına renklerine bağlayan yeşil-beyazlılar, gizlilik içerisinde sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2. Lig’in başarılı sporcularından Karsspor’lu Rıdvan Sağlam ile prensipte anlaşma sağladı.

Temsilcimiz, Kars’ta orta saha oyuncusu olarak görev yapan genç ve yetenekli Rıdvan’ı Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşaspor ile anlaşma üzere iken adeta düzenlediği bir operasyonla renklerine bağlamayı başardı. Şekerspor başarılı futbolcuya, arada bulunan küçük pürüzleri çözdükten sonra resmi sözleşmeye imza attıracak.
Geçtiğimiz sezon Sürmenespor’dan Karsspor’a transfer olarak başarılı bir sezon geçiren Rıdvan Sağlam, burada ortaya koyduğu futbolla tüm spor camiasının dikkatlerini üzerine çekti. 1988 Avusturya Bregenz doğumlu olan gurbetçi futbolcu Rıdvan’ın Karsspor ile olan sözleşmesi geçtiğimiz Mayıs ayının son haftasında sona erdi. Yeşil-beyazlı yönetim kurulu, yetenekli futbolcuyu bir an önce renklerine bağlamak için son çalışmalarını da titizlikle yürütüyor.
Yeşil-beyazlı renklere bağlanacak diğer futbolcularla ilgili transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içerisinde yürüten Şekerspor’un, orta sahanın sol önünde görev yapan bir futbolcu, bir forvet ve bir kaleci ile temasları devam ediyor. Çalışmalarını aralıksız devam ettiren yeşil-beyazlıların anlaşma sağladığı isimleri birer birer açıklaması bekleniyor. Bu sezon maçların erken başlayacak olması nedeniyle temsilcimizde hazırlıklarında Temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.
EMRE KÖKSAL İLE YOLLAR AYRILDI
İç transfer konusunda ise çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılar, Kaleci Emrehan, Cem Baki, Hakan ve Faruk Temel’den sonra orta saha oyuncusu Emre Köksal ile yollarını ayırdığını açıkladı. Öte yandan bir başka orta saha futbolcusu Murat Yılmaz’ın Sakaryaspor ile temas halinde olduğu gelen haberler arasında. Ayrıca yeşil-beyazlılar genç ve geçtiğimiz sezonun yetenekli futbolcusu İshak Çakmak ile sözleşme yenilediler. Çakmak, önümüzdeki sezonda da Şekerspor formayı giyecek.
Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında, yaşanan ekonomik kriz nedeni ile iç transferde futbolcuların ücretlerini daha aşağılara çekmeyi planlayan temsilcimiz yeniden anlaşma sağlamayı düşündüğü isimlere alınan kararları açıkladı. Kararları geçtiğimiz hafta içinde futbolcularına ileten yönetim kurulu, dünden itibaren futbolcuları ile yeniden bir araya gelmeye başladı. Bu görüşmeler neticesinde çıkacak olan sonuçlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Transfer çalışmalarını yaşanan mali duruma göre şekillendirmeyi hedefleyen yeşil-beyazlılar, futbolcular ile yeniden anlaşma masasına oturulacağını ve anlaşma miktarlarının aşağılara çekileceğini açıklamıştı. Şekerspor, bu şartlar çerçevesinde uyum sağlayan futbolcularla sözleşme tazelenirken, anlaşmaya yanaşmayan isimler ile de yollar ayrılacak.
Öte yandan Şinasi, Hüseyin, Muhammet Reis, Gürsel, Ömer Ali ve opsiyon hakkı Şekerspor’da bulunan Emre gibi isimlerin takımda kalmasını istediği belirtiliyor. Şekerspor’un milli futbolcusu Ömer Ali için ise Fenerbahçe’nin ısrarcı olduğu, ancak yeşil-beyazlıların bu futbolcuyu vermek istemedikleri öğrenildi.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri