Şekerspor’da yoğun maç trafiği

Süper Toto 2. Lig Kırmız Grupta mücadele eden Konya Torku Şekerspor yarın sahasında Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek.
Ligde ve kupada aldığı başarılı sonuçlarla Türkiye’nin gündemine oturan yeşil-beyazlı ekip sahasında oynadığı hiçbir maçtan yenik ayrılmadı. Bu başarılı grafiği ile Konya spor kamuoyunu gururlandıran Torku Şekerspor  Ziraat Türkiye Kupasında ise güçlü rakiplerini eleyerek gruplara kaldı ve Türkiye spor kamuoyunun da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 11 hafta önce başlayan lige Adana Demirrspor beraberliği ile başlayan Konya Torku Şekerspor bu karşılaşma ile birlikte tam yedi hafta yenilmedi. Ancak sezonun 8. hafta maçında ligdeki ilk ve şuana kadarki ilk yenilgisini 1461 Trabzonspor karşısında aldı. Bu karşılaşmanın ardından kısa süreli bir duraklama dönemine giren yeşil-beyazlı ekip ligdeki en güçlü rakibi ve takipçisi Elazığspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Ancak bu maçtan sonra üzerindeki bu şanssızlığı atan Konya Torku Şekerspor kazanmaya devam etti. Kupada güçlü Kayseri Erciyesspor’u eleyerek gruplara kalma başarısını gösteren yeşil-beyazlı ekip bu maçın hemen ardından zorlu Tokatspor deplasmanına çıktı. Bütün bu maç yoğunluğuna rağmen yorgunluk belirtisi göstermeyen ve kazanma rehavetine kapılmayan Konya Torku Şekerspor bu deplasmanı da kayıpsız geçerek yoluna emin adımlarla devam etti. Yeşil-beyazlı ekip bu hafta ise sahasında Kocaelispor’u konuk edecek. Konya Torku Şekerspor rakibini yenerek serisini devam ettirmek ve şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları düzelmeye başlayan Bahadır ve Rıdvan dün takımla birlikte çalışmalara katılırken, İstanbul’dan dönen Zafer Biryol da düz koşu yaptı. Yeşil-beyazlılarda bu üç oyuncu dışında eksik bulunmuyor. Yoğun bir maç trafiği içinde bulunan Konya Torku Şekerspor Kocaeli maçı sonrasında Ziraat Türkiye Kupası maçında yine sahasında bu kez bir Süper Lig takımı ile karşılaşacak. Kupada Beşiktaş, Trabzonspor, Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor gibi güçlü rakiplerle B grubunda yer alan yeşil beyazlı ekip grubun ilk maçında Çarşamba günü sahasında Manisaspor’u konuk edecek. Torku Şekerspor rakibini yenmesi halinde 100 bin dolar berabere kalması halinde ise kasasına 50 bin dolar koyacak. Yeşil-beyazlı ekip Kayseri Erciyespor’u yenerek gruplara kaldığı maçta ise 140 bin doları cebine koymuştu.
2.LİGİN EN ÇOK GOL ATAN TAKIMI
Konya Torku Şekerspor kupada ve ligde aldığı başarılı sonuçlarla yoluna devam ederken mücadele ettiği ligde de en çok gol atan takım konumunda. Bu sezon 2 Gruba ayrılan 2. Ligde Kırmızı grupta mücadele eden yeşil-beyazlı ekip oynadığı 10 maçta rakip fileleri 23 kez havalandırdı. Kırmızı Grupta lider olarak en fazla gol atan Konya Torku Şekerspor sadece bu grubun değil 2.Ligin en fazla gol atan takımı unvanını elinde bulunduruyor. Beyaz Grubta ikinci sırada bulunan ve Şekerspor’un kupadan elediği Göztepespor’un ise 21 golü bulunuyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri