Şekerspor’da transfer şekilleniyor

2009-2010 futbol sezonunda TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, transfer çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen çalışmaların ardından ilk isimleri açıklayan yönetim kurulu geçtiğimiz gün Tokatspor’da forma giyen Ahmet Turan Solak ve Beylerbeyi’nde forma giyen Hasan Engin Ekler ile imza aşamasına gelindiğini belirtti. Genç futbolcular ile prensipte anlaşan yeşil-beyazlılar, yaşanan küçük pürüzleri çözdükten sonra önümüzdeki yarından itibaren resmi sözleşmelere imza attırmaya başlayacak. Yeşil-beyazlılar, büyük bir gizlilikle yürütülen transfer çalışmaları içerisinde defans, orta saha ve forvet için de atağa geçtiği gelen haberler arasında. Bu sezon maçların erkene başlayacak olması nedeniyle temsilcimizde hazırlıklarında Temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.
Öte yandan iç transfer konusunda da çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılar öncelikle Kaleci Emrehan, Cem Baki, Hakan ve Faruk Temel ile yollarını ayırdı. Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında, yaşanan ekonomik kriz nedeni ile iç transferde futbolcuların ücretlerini daha aşağılara çekmeyi planlayan temsilcimiz yeniden anlaşma sağlamayı düşündüğü isimlere alınan kararları açıkladı. Ülkede yaşanan mali problemlerin farkında olan futbolcular ise kendilerine iletilen kararları olgunlukla karşılarken, yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde bu isimlerle yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.
İç ve dış transferi yaşanan mali duruma göre şekillendirmeyi hedefleyen yeşil-beyazlılar, futbolcular ile yeniden anlaşma masasına oturulacağını ve anlaşma miktarlarının aşağılara çekileceğini açıklamıştı. Şekerspor, bu şartlar çerçevesinde uyum sağlayan futbolcularla sözleşme tazelenirken, anlaşmaya yanaşmayan isimler ile de yollar ayrılacak. Henüz kesin bir açıklama yapılmamasına karşın teknik adam Kartal’ın hazırladığı rapora göre İshak, Şinasi, Hüseyin, Muhammet Reis, Gürsel, Ömer Ali ve opsiyon hakkı Şekerspor’da bulunan Emre gibi isimlerin takımda kalmasını istediği belirtiliyor. Şekerspor’un milli futbolcusu Ömer Ali için ise Fenerbahçe’nin ısrarcı olduğu, ancak yeşil-beyazlıların bu futbolcuyu vermek istemedikleri öğrenildi.
Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, genç, başarılı ve gelecek vadeden bir takım kurmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Transferde aceleci davranmadıklarını ve ince eleyip sık dokuduklarını ifade eden Erence; “Transfer çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Komitemiz bu konu ile ilgili her ince ayrıntıyı araştırıyor hesaplarımızı ona göre yapıyoruz. Bu araştırmaların neticesinde Konya Şekerspor ve Konya’nın uyabilecek futbolcuları renklerimize bağlamak için gayret göstereceğiz. Bizim yapımıza faydalı olabilecek sporcuları kadromuza dahil edeceğiz. Genç dinamik ve Konya sporuna uzun yıllar hizmet edebilecek bir takım oluşturmak için mücadele ediyoruz” dedi.
Yeni sezonda başarılı bir Şekerspor izleyeceklerine inandıklarının altını çizen Erence; “Önümüze çok büyük hedefler koymuyoruz. Bunun için henüz erken hedefler konusunda öncelik Konya ve Konyaspor’un. Öncelikle Konyaspor’un düzlüğe çıkması ve hedeflerini belirlemesi gerekiyor. Bu durum netlik kazandıktan sonra bizde oturup hedeflerimiz konusunda görüşmeler yaparız.  Her iki takımın birden hedefe gitmesi Konya’ya ne getirir ne götürür bunu iyi değerlendirmek lazım” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri