Şekerspor’da tek hedef galibiyet

Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor Lig’in 6. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Belediye Vanspor ile karşı karşıya gelecek.
 Zorlu maçın hazırlıklarına ara vermeden devam eden yeşil-beyazlılar, çalışmalarını bugün tamamlayacak. Yarın sabah yapacağı ter idmanı ile Recep Konuk Tesisleri’nde kampa girecek olan temsilcimiz taraftarlarının önünde üç puan almanın hesaplarını yapıyor.
2. Lig’de sezon başından beri bileği bükülmeyen ve kupada da iki İzmir takımını devre dışı bırakan Konya Torku Şekerspor’da moraller yerinde. İki kulvarda da verdiği büyük mücadele ile dikkat çeken yeşil-beyazlılarda Van maçı öncesinde bir eksik bulunmuyor. Haftalardır gösterdiği performansla takımın vazgeçilmezleri haline gelen başarılı futbolcu İshak Çakmak, zorlu mücadele öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Çakmak bu maçta kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek ve 7. haftada Konya’da oynanacak olan Balıkesir maçında forma şansı bulamayacak.
Vanspor karşısında alacağı galibiyetle şampiyonluk yolunda emin bir adım daha atmak isteyen yeşil-beyazlılar, 13 puanla liderliğini sürdürürken gölcü bir takım olma özelliği ile de dikkat çekiyor. Geride kalan 5 hafta sonunda 1 beraberlik 4 galibiyet alan yeşil-beyazlılar, rakip kaleleri 16 kez havalandırırken kalesinde sadece iki gol gördü.
Temsilcimiz Şekerspor’un bu haftaki konuğu Belediye Vanspor ise Lig’in çıkışa geçen ekiplerinden biri. 8 puanla 4. sırada yer alan Vanspor, son iki maçta rakip kalelere tam 9 gol atarak Şekerspor’dan sonra ligin en golcü ikinci takımı konumuna geldi. 4. haftada Pendik’i 4-3 mağlup eden Vanspor, 5. haftada ise Tarsus İdmanyurdu’nu 5-2 mağlup etme başarısı gösterdi. Lig’in en golcü iki takımının Pazar günü vereceği mücadele merakla bekleniyor.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, iyi futbol oynadıklarını ve bunu da neticeye yansıttıklarını söyledi. takımda birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğunu ifade eden Erence; “Buda sahaya güzel futbol ve güzel skor olarak yansıyor. Haftalardır devam ettirdiğimiz istikrarı Vanspor maçında da sahaya yansıtmak istiyoruz. Rakibimiz Van’da ligin kaliteli ekiplerinden birisi. Son iki maçta oynadığı futbol ve rakip kalelere atığı 9 golle dikkat çeken bir ekip. Bu maçtan alacağımız galibiyetle zirve yolunda emin bir adım daha atmış olacağız. İki golcü ekibin mücadelesinden seyir zevki yüksek bir maç ortaya çıkacağına inanıyorum. Kendi sahamızda oynamanın avantajını iyi kullanarak üç puanın sahibi olacağımızı düşünüyorum. Biz yönetim kurulu olarak teknik heyet ve futbolcularımıza bu konuda güveniyoruz. İnşallah bu maçta da Konya’nın yüzünü güldürürüz” dedi.
KKUPA’DA RAKİP KAYSERİ ERCİYESSPOR
Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası Play-Off müsabakalarının kuraları dün Ataköy TMOK Olimpiyatevi'nde çekildi. Şekerspor Futbol Şube Sorumlusu Necati Batı’nın katıldığı kura çekiminde yeşil-beyazlıların rakibi Bank Asya 1. Lig takımlarından Kayseri Erciyesspor oldu. Yeşil-beyazlılar, Erciyesspor ile deplasmanda karşılaşacak. Türkiye Kupası Play-Off mücadeleleri 25, 26 ve 27 Ekim tarihlerinde yapılacak. Yapılan kura çekimi ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Kulüp Başkanı Yavuz Erence; “Bizim için Türkiye Kupası da en az lig kadar önemli. Göztepe ve Altay karşılaşmalarında gücümüzü gösterdiğimizi ve bunu skora yansıttığımızı düşünüyorum. Türkiye Kupası’nda da gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri