Şekersporda son rötuşlar

Konya Şekerspor yeni sezon hazırlıkları dahilinde sürdürdüğü transfer çalışmalarında son hamlelerini yapıyor. Yeşil-beyazlılar önümüzdeki günlerde alacağı dört futbolcu ile transferi bitirmek istiyor

Konya Şekerspor yeni sezon hazırlıkları dahilinde sürdürdüğü transfer çalışmalarında son hamlelerini yapıyor. Yeşil-beyazlılar önümüzdeki günlerde alacağı dört futbolcu ile transferi bitirmek istiyor

 

 

Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek olan temsilcimiz Konya Torku Şekerspor yeni sezon hazırlıkları dahilinde sürdürdüğü transfer çalışmalarında son hamlelerini yapıyor. Yeni sezon yeni bir yüzle girmeyi hedefleyen yeşil-beyazlı ekip teknik direktör Metin Altınay ile başarılı sonuçlara imza atmanın planlarını yapıyor. Sezon başından buyana 7 transfer yapan ve son olarak kaleci Akın Vardar ile anlaşan Torku Şekerspor 2-3 oyuncu daha transfer ederek yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.

 

2-3 oyuncu daha transfer ederek yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. 19 Temmuz Salı günü Konya’da olması beklenen teknik adamın hazırladığı rapora göre, yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Ligi’nden Süper Lig’e adım atan başarılı takımı Orduspor’un iki futbolcusu ile yakından ilgileniyor. Şekerspor mor-beyazlı kulübün santraforu Ahmet Güven ve forvet arkası oynayan Bilal Türkgüler ile anlaşmaya yakın. Ayrıca Altınay’ın Güngören Belediyespor’dan eski öğrencisi stoper Seçkin Bektaş, ile anlaşıldığı gelen haberler arasında.

 

Şekerspor’un yeşil-beyazlı renklere bağlamak istediği futbolculardan Ahmet Güven, 1985 Samsun doğumlu. Futbola Samsunspor altyapısında başladı fakat as takım için yeterli bulunmadı ve serbest bırakıldı. Bunun üzerine Ahmet Maltepespor’la 2005 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak buraya transfer oldu. Burada bir buçuk sezon boyunca sadece 8 karşılaşmada forma şansı bulan Ahmet, 2006-07 sezonunun ara transfer döneminde Etimesgut Şekerspor’a transfer oldu. Buradaki ilk sezonunda 13 lig karşılaşmasında 10 gol kaydederek takımının en golcü futbolcusu oldu. Yeni sezon aynı başarıyı tekrarlayamadı ve 32 lig karşılaşmasında 8 gol kaydetti. Bunun üzerine 2008-09 sezonunda Erzurumspor’a kiralandı. Burada eski performansını yakalayabildi ve 19 lig karşılaşmasında 10 gol kaydetti. Erzurumspor klasman gruplara kalamadığı için sezonun ara transfer döneminde sözleşmesi çift taraflı fesh edildi ve Ahmet Etimesgut Şekerspor’a geri döndü. Burada sezonun kalan bölümünde 14 lig karşılaşmasında 13 gol kaydederek takımına önemli katkıda bulundu. 2009-10 sezonunda performansını daha da yükselterek 37 lig karşılaşmasında 26 gol kaydetti. Bunun üzerine birçok 1. Lig ve Süper Lig ekibinin transfer listesine girdi ve neticesinde 2010-11 sezonunda 1. Lig’in iddialı ekiplerinden Orduspor’a transfer oldu.

 

Orduspor formasını terleten bir başka oyuncu Bilal Türkgüler ise 1984 Manisa doğumlu. Futbola Manisa Belediyespor altyapısında başlayan Bilal, Gaziantepspor’la 2001 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak buranın altyapısına transfer oldu. Burada geçirdiği iki sezonda PAF takımda ve A2 takımda görev aldı fakat as takım için yeterli bulunmadığı için 2004-05 sezonunun ara transfer döneminde Gaziantepspor’un ara takımı olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Burada ilk resmî karşılaşmasını 2 Şubat 2003 tarihinde Kayseri Erciyesspor’a karşı oynadı. Burada altı sezon oynadı ve 2008-09 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Boluspor’a transfer oldu. Bir buçuk sezon burada görev aldıktan sonra 2009-10 sezonunun ara transfer döneminde Orduspor’a transfer oldu.

 

Teknik Adam Metin Altınay’ın öğrencisi Seçkin Bektaş ise 1982 İstanbul doğumlu. Futbola İstanbulspor altyapısında başlayan Seçkin, daha sonra Güngören Belediyespor altyapısına transfer oldu. 2002 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alındı. Güngören Belediyespor için ilk resmî karşılaşmasına 2 Kasım 2002 tarihinde Sidespor’a karşı oynanan 2. Lig karşılaşmasında çıktı. İlk sezonunda hazla forma şansı bulamasa da as takımdaki ikinci sezonunda kısa süre içerisinde ilk onbirde düzenli olarak forma giymeye başladı. 2007-08 sezonunda takımıyla 2. Lig play-off karşılaşmalarında şampiyon olup 1. Lig’e yükselmeyi başardı. 2009-10 sezonunda takımıyla 2. Lig’i ikinci sırada tamamlayıp tekrar’dan 1. Lig’e yükselmeyi başardı. 2009-10 sezonunda henüz as takım için bir resmî karşılaşmada forma giymedi ve daha çok A 2 takım için görev alıyor. Ayrıca Altınay’ın raporuna göre yeşil-beyazlılar, kaliteli bir solbeki renklerine bağlamak istiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri