Şekerspor’da sarı kart alarmı

TFF 2. Lig 3. Klasman Grubunda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, grubun 5. haftasında yarın kendi saha ve seyircisi önünde Zeytinburnuspor ile karşı karşıya gelecek.
Zorlu maçın hazırlıklarını dün sabah yaptığı teknik ve tektik ağırlıklı çalışma ile tamamlayan yeşil-beyazlılar, bugün sabah yapacağı ter idmanının ardından Recep Konuk Tesisleri’nde kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak. 34 puan ve averajla zorlu rakibi Zeytinburnu’nun bir sıra üstünde lider durumda bulunan yeşil-beyazlılar, evinde oynamanın getirdiği avantajla üç puan alarak zirvedeki yerini sağlamlaştırmanın hesaplarını yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmak isteyen ve hedefine emin bir adım daha atmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, tendonlarında sakatlığı bulunan ve ameliyat olan Muharrem dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Tedavisi yaklaşım üç ay devam edecek olan Muharrem, 2008-2009 futbol sezonunu kapattı.
Bank Asya 1. Lig hedefine ulaşabilmek için mutlak galibiyet parolası ile Zeytinburnu maçına çıkacak olan Konya Şekerspor’da 6 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Üçer sıra kartla zorlu sınava çıkacak olan futbolcular, Cem Baki, Emrehan Ceylan, Serkan Erok, Kenan Başkan, İskender Köksal ve Şinasi Er, bu maçta kart gördükleri takdirde önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak olan Maltepespor maçında forma giyemeyecekler. Play-Off hedefi için büyük önem taşıyan zorlu maç öncesinde sarı kart sınırında bulunan futbolcular, teknik heyet tarafından kart görmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
KARTAL: HER MAÇ FİNAL GİBİ
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen hafta deplasmanda karşılaştıkları Alibeyköy karşısında iyi oynadıklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, “İlk kez suni çim sahada bir maç yaptık, ama saha çok kötüydü. Şiddetli yağmur altında oynanan bu maçta zemin adeta beton gibiydi ve bu bizi çok zorladı. Ama buna rağmen ilk yarıda 2 gol bulup maçı kazandık. Şimdi önümüzde zorlu Zeytinburnu maçı var. Rakibimizle oynayacağımız bu maçı kazanmak istiyoruz. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. İnşallah maç şansı da yanımızda olur ve kazanan taraf oluruz” dedi. Çok zorlu bir grupta mücadele ettiklerini belirten Kartal, “2. Lig’de 5. Klasman Grubu içerisinde en zorlu grup bizim grup. Çünkü her takım birbirini yenebiliyor. Puan durumu da grubun zorluğunu ortaya koyuyor. Alibeyköy’ü bir kenara bırakırsak diğer 8 takım da liderlik ve küme düşme mücadelesini birden veriyor. İki maç kazanan liderlik hesabı yapıyor, iki maç kaybeden ise nasıl ligde kalırımın hesabını yapıyor. Grupta her maç final gibi geçiyor” diye konuştu.
Kartal, klasman grupları içinde en zor grupta mücadele ettiklerini, Bank Asya 1. Lig’e yükselmenin zor olduğunu vurgulayarak, öncelikli hedeflerinin ligi yaşamak ve sindirmek olduğunu bildirdi. Alacakları iyi sonuçların kendilerini play-off’a götürmesi halinde de orada Bank Asya 1. Lig’e yükselmek için sonuna kadar mücadele edeceklerini anlatan Kartal, “Ama Bank Asya 1. Lig bu sezon bizim için olmazsa olmaz değil. Biz önce bu ligi yaşamak istiyoruz. Ben Şekerspor yönetimiyle 2,5 yıllık sözleşme imzaladım. Kimseye ‘bu sezon bir üst lige yükseleceğiz’ diye bir söz vermedik. 2,5 yıl içerisinde, zamana yayarak Bank Asya 1. Lig hedefini gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri