Şekersporda galibiyet hesapları

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 25. haftasında önümüzdeki Çarşamba günü 1461 Trabzon ile karşı karşıya gelecek
Grupta son 4 maçını kazanarak 12 puan toplayan ve lider Elazığspor’un sürekli puan kaybetmesiyle yeniden şampiyonluk potasına giren Torku Şekerspor’da önümüzdeki Çarşamba günün oynanacak 1461 Trabzon maçının hazırlıkları mutlak 3 puan parolasıyla sürüyor. Çarşamba günü kazanarak Elazığspor’un olası puan kaybıyla 10 hafta aradan sonra yeniden liderlik keyfi yaşamak isteyen ekibimizde hazırlıklar son aşamaya geldi.
Cuma günü teknik direktör Kadir Özcan nezaretinde kendi tesislerinde çalışmalara start veren ekibimizde futbolcuların idmanlardaki performansı ise teknik heyetin yüzünü güldürüyor. Temsilcimiz 1 hafta sonra deplasmanda oynayacağı Elazığspor maçına avantajlı gitmenin hesaplarını yaparken, bu nedenle 1461 Trabzon maçının mutlak kazanılması gerekiyor. Bu önemli karşılaşmada en çok taraftarının vereceği desteğe güvenen ekibimizde yönetim kurulu da açıklama yaparak Konyalı futbol severleri maça davet etti.
Şekerspor, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezonun ilk yenilgisini 1461 Trabzon karşısında 3-0’lık skorla almıştı. Yeşil-beyazlılar bu hafta içinde oynayacağı zorlu karşılaşmayı kazanarak bir taraftan dört maçlık seriyi beşe çıkarmak, diğer taraftan da Trabzon karşısında rövanşı almak istiyor. Şekerspor ayrıca Elazığspor’un üst üste kaybettiği puanlarla aradaki puan farkını ikiye düşürmenin morali ile hazırlıklarına hırslı bir şekilde devam ediyor.
Konya Şekerspor’da 2 maç ceza alan Kamil ile sakatlığı süren Bahadır dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Bu iki oyuncu 1461 Trabzon maçında forma giyemeyecek. Elazığspor ile puan farkını 2’ye indiren temsilcimiz bu puan farkını korumanın planlarını yapıyor. Elazığspor’un bundan sonra kaybedeceği puan yada puanlar Torku Şekerspor’un da kazanması halinde liderlik koltuğuna kurulması demek olacak. Küme düşme hattında bulunan 1461 Trabzonspor ise Şekerspor karşısına mutlak galibiyet için çıkacak. Trabzon temsilcisi 24 puanla 15. sırada bulunuyor. İki ekibinin durumu nedeniyle oynanacak karşılaşmanın büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor.
Torku Şekerspor Başkanı Yavuz Erence, kısa süreli bir durgunluğun ardından yeniden çıkışa geçtiklerini belirterek, “Son haftalarda aldığımız seri galibiyetlerle yeniden şampiyonluk havasına girdik. Hedefimiz Bank Asya 1. Ligine direk yükselmek. Teknik kadromuz ve futbolcularımıza güveniyoruz. En büyük isteğimiz özellikle iç sahada oynadığımız maçlarda tribünlerin tamamen dolması. Tüm Konyalı futbolseverleri Çarşamba günü Recep Konuk Stadyumuna davet ediyorum” dedi.
Şekerspor’un teknik adam Kadir Özcan ise, ligde her maçın bir final niteliği taşıdığını söyledi. İyi çalıştıklarını ve hedefleri olan Bank Asya 1. Ligi’ne çıkmak için mücadele ettiklerinin altını çizen Özcan; “Çarşamba günü oynayacağımız 1461 Trabzon maçı da bizim açımızdan çok önemli bir maç. Liderle aramızda iki puan fark kaldı ve dört haftalık iyi bir seri yakaladık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Kendi saha ve seyircimizin önünde istediğimiz galibiyeti alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri