Şekerspor’da galibiyet hesapları

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 15. haftasında evinde ağırlayacağı Turgutluspor maçının hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

İstanbulspor deplasmanından bir puanla dönenen yeşil-beyazlılar, Turgutlu’yu yenerek sonrasında kalan 3 hafta için önemli bir avantajı yakalamak istiyor. Hazırlıklarını moralli bir şekilde sürdüren Şekerspor, dün yaptığı tek çalışma ile tamamladı. Lig’in zirvesi için mücadele eden iki takımın karşılaşması şampiyon takımın kaderini belirleyecek nitelikte. Şekerspor kendi evinde kazandığı takdirde son 3 haftaya puan farkı ve moralle birlikte girecek. Turgutluspor kazandığı takdirde ise puan farkını ikiye indirecek ve şampiyonluk şansını devam ettirecek.

Bugün öğleden sonra Recep Konuk Tesisleri’nde yeniden bir araya gelecek olan yeşil-beyazlılar, Turgutlu maçının provasını yapacak. Teknik adam Mehmet Altıparmak nezaretinde çift kale maç yapacak olan yeşil-beyazlılar, zorlu karşılaşmanın teknik ve taktik ağırlıklı çalışmasını gerçekleştirmiş olacak.
Turgutlu maçından mutlak galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, iki eksik bulunuyor. Haftalardır sarı kart sınırında bulunan futbolculardan Onur Akbay ve Kadir Demirel, İstanbulspor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı durumla düştü. Ayrıca yeşil-beyazlılarda, Cafercan Aksu, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan diğer isimler. Bu futbolcular Turgutlu maçında kart gördükleri takdirde 16. haftada Fethiyespor deplasmanında oynanacak maçta forma şansı bulamayacak.
Aldığı beraberlikle puanını 53’e çıkartan yeşil-beyazlılar, en yakın takipçisi Eyüpspor’un 1-0’lık Sarıyer mağlubiyeti ile aradaki puan farkı açılmaya devam etti. Şekerspor ve Eyüpspor’un kaybettiği puanlar ise bu haftada Turgutlu’ya yaradı. Fethiyespor’u evinde 5-1 mağlup eden Turgutlu, puanını 48’e çıkarttı ve ikinci sıraya yerleşti. Ortaya çıkan bu tablo ile birlikte bu hafta sonu oynanacak olan Şekerspor-Turgutluspor maçı ayrı bir önem kazanmış oldu. Aldığı yenilgi ile 47 puanda kalan Eyüpspor ise 3. sıraya geriledi. Öte yandan ligde haftalardır çıkışını devam ettiren Sarıyer, aldığı galibiyetli puanını 44’e yükseltti ve 4. sıraya yerleşti.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Turgutlu maçının hazırlıklarını moralli bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Taraftarlarının önünde kazanarak Play-Off yolunda emin bir adım atmak istediklerini ifade eden Altıparmak; “Geçtiğimiz hafta oynanan maçların sonrasında Turgutlu’nun 2. sıraya yerleşmesi ile hafta sonu oynayacağımız maç daha büyük bir önem kazandı. En yakın takipçimiz ile oynayacağımız karşılaşmada kazanarak puan farkını artırmak ve büyük bir avantaj yakalamak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini sahaya yansıtacağız. Benim futbolcularıma bu konuda olan inancım sonsuz. Her maçımıza final gözü ile bakıyoruz. Kendi saha ve seyircimizin önünde taraftar desteğini de alarak kazanacağımızı düşünüyorum.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise hafta sonu oynanacak olan Turgutlu maçında tüm taraftarları yanlarında görmek istediklerini söyledi. Konyalı futbol severleri ve Şekerspor camiasını zorlu karşılaşmaya davet eden Erence; “Onların bize vereceği destek ile kazanacağımızı ve şampiyonluk yolunda büyük bir adım atacağımızı düşünüyorum. Yönetim kurulu olarak teknik ekip ve futbolcularımıza olan güvenimiz tam. Camia olarak kenetlendiğimiz takdirde neler yapabileceğimiz herkese gösterdik. Bunun bir örneğini de bu hafta sonu sergilemek istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri