Şekerspor, Zeytinburnu virajında

TFF 2. Lig 3. Klasman Grubunda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, grubun 5. haftasında bugün kendi saha ve seyircisi önünde Zeytinburnuspor ile karşı karşıya gelecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Zirve için oynanacak olan zorlu mücadeleyi Malatya Bölgesi hakemlerinden Mehmet Kürşat Öner yönetecek. Öner’in yardımcılığını Taner Şanver ve Hüseyin Han yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Turgay Demir. Geçtiğimiz hafta Alibeyköy ile oynanan ve temsilcimiz Şekerspor’un 2-0 galibiyeti ile sonuçlanan maçın ardından zirveye oturan yeşil-beyazlılar, zorlu maçı taraftarlarının de desteği ile kazanmanın hesaplarını yapıyor.
34 puan ve averajla zorlu rakibi Zeytinburnu’nun bir sıra üstünde lider durumda bulunan yeşil-beyazlılar, evinde oynamanın getirdiği avantajla üç puan alarak zirvedeki yerini sağlamlaştırmak istiyor. Mutlak galibiyetle ayrılmak isteyen ve Play-Off hedefine emin bir adım daha atmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, tendonlarında sakatlığı bulunan ve ameliyat olan Muharrem dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Tedavisi yaklaşım üç ay devam edecek olan Muharrem, 2008-2009 futbol sezonunu kapattı.
Zirvenin getirdiği moral ve taraftar desteği ile Zeytinburnu maçına çıkacak olan Konya Şekerspor’da 6 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartla zorlu sınava çıkacak olan futbolcular, Cem Baki, Emrehan Ceylan, Serkan Erok, Kenan Başkan, İskender Köksal ve Şinasi Er, bu maçta kart gördükleri takdirde önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak olan Maltepespor maçında forma giyemeyecekler. Play-Off hedefi için büyük önem taşıyan zorlu maç öncesinde sarı kart sınırında bulunan futbolcular, teknik heyet tarafından kart görmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Alibeyköy maçını kazanarak zirveye oturduklarını ve Zeytinburnu maçına bunun morali ile çıkacaklarını söyledi. Zeytinburnu’nun da kaliteli bir ekip olduğunu ve zirve için mücadele ettiğinin altını çizen Kartal; “Zirvedeki yerimizi sağlamlaştırmak ve Play-Off hedefi için emin bir adım daha atmak için zorlu mücadeleyi kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Bugün rakiplerimizle aramızı açmak açısından çok önemli bir sınav vereceğiz. Alibeyköy’ü bir kenara bırakırsak diğer 8 takım da liderlik ve küme düşme mücadelesini aynı anda veriyor. İki maç kazanan liderlik hesabı yapıyor, iki maç kaybeden ise nasıl ligde kalırımın hesabını yapıyor. Grupta her maç final gibi geçiyor. Bu açıdan bakıldığında maçın zorluk derecesi bir kat daha fazla artıyor. Ancak biz kendi saha ve seyirci avantajımızı iyi kullanarak galibiyet almak istiyoruz. Onun için tüm Konya ve Şekerspor camiasının bugün bize vereceği desteğe fazlasıyla ihtiyacımız olacak. Onları bu zorlu karşılaşmada yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, zorlu maçtan mutlak galibiyet almak istediklerini söyledi. Taraftarlarının desteği ile sahadan istedikleri sonuçla ayrılacaklarına inandığını ifade eden Erence; “Tüm taraftarlarımızı bugün oynayacağımız mücadelede yanımızda görmek istiyoruz. İyi bir ekibiz ve evimizde oynayacağımız futbol ve alacağımız sonuç için teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Arzu ettiğimiz taraftar desteğini de yanımıza alırsak grubun en önemli maçından istediğimizi alacağımızı düşünüyorum” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri