Şekerspor yenilgiye üzülüyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Lig’in 8. haftasında 1461 Trabzon’a 3-0 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşıyor.
Sezonun ilk yenilgisini alan yeşil-beyazlılar 17 puanla liderliğini sürdürdü. Puanını 10’a çıkartan Trabzon ise 9. sıraya yerleşti. Zorlu hafta öncesinde en yakın takipçisi Elazığspor’un 4 puan önünde bulunan Şekerspor bu avantajını iyi değerlendiremedi. Elazığ, kendi saha ve seyircisi önünde Pendik’i 3-0 mağlup ederek aradaki puan farkını 1’e indirdi.
Ortaya çıkan puan durumu ile Lig’in 9. haftasında oynanacak olan Şekerspor-Elazığspor maçı ise her iki taraf açısından da büyük önem kazandı. Lig’in zirvesi için yarışan iki ekibin mücadelesi 20 Ekim Çarşamba günü Konya’da oynanacak. Aldığı yenilgi ile derbi maç öncesinde moral kaybeden yeşil-beyazlılar, zorlu maçın hazırlıklarına bugün öğleden sonra yapacağı idmanla başlayacak. Temsilcimizde Trabzon maçında dördüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen İshak Çakmak dışında önemli bir eksik bulunmuyor.
Geçtiğimiz Çarşamba günü oynanan Trabzon maçında namağlup ünvanını kaybeden yeşil-beyazlılar, attığı 20 golle ligin en golcü takımı. Temsilcimizin yediği gol sayısı ise 7. Önümüzdeki hafta içinde Şekerspor’la karşılaşacak olan Elazığ ise, rakip kalelere 12 gol attı. Yediği gol sayısı ise 6. Ortaya çıkan bu rakamlara zirve için yarışan ekiplerden Şekerspor, hücum, Elazığspor ise savunması ile dikkat çekiyor. Lig’de şampiyonluk açısından büyük önem taşıyan iki ekibin mücadelesi ise futbolseverler tarafından merakla bekleniyor.
Geçtiğimiz gün zorlu deplasmanda alınan yenilgi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Trabzon önünde beklenmedik bir yenilgi aldıklarını söyledi. Maçın geneline bakıldığında kötü saha şartlarına rağmen iyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade eden Altıparmak; “Maçın gidişatına göre gol atacak tek takım Şekerspor’du. İlk yarıda da iki önemli net gol pozisyonunu değerlendiremedik. İlk bölümde Trabzon takımı kalemize bile gelemedi. Ancak ikinci yarıda iki bireysel hatadan goller yedik ve demoralize olduk. Son bölümlerde ise kendimizi toparladık ve rakip kalede etkili olmamıza rağmen kalemizde üçüncü golü gördük. Hiç düşünmediğimiz bir puan kaybıydı. Bunun için üzgünüz. Rakip takıma bakıldığında ise yüksek derecede teknik olmamalarına rağmen sahada verdikleri mücadele takdire değerdi. Çok koştular, mücadele ettiler ve arzulu görüntüleri ile maçı kazandılar. kısaca üç puanı hak ettiler kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
Önümüzdeki hafta içinde oynanacak olan derbi maçı da değerlendiren Altıparmak; “Nasıl aldığımız galibiyetleri kısa sürede unutup önümüze bakıyorsak, bu yenilgiyi de unutup Elazığspor maçına hazırlanacağız. Trabzon önünde yaşadığımız kaybın telafisini yapmak istiyoruz. Özellikle kedi evimizde tüm maçlarımızı kazanmanın hesaplarını yapıyoruz. Bu da o maçlardan bir tanesi. Kendi futbolumuzu ortaya koyduğumuz takdirde kazanacağımızı düşünüyorum. Zirve açısından önemli bir maça çıkacağız. Bunun bilinci içinde hazırlanıp. Kendi evimizde oynamanın da getirdiği avantajı iyi kullanarak şampiyonluk için önemli bir adım daha atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri