Şekerspor Vanspor sınavında

Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor Lig’in 6. haftasında bugün kendi saha ve seyircisi önünde Belediye Vanspor ile karşı karşıya geliyor. Zorlu mücadele Recep Konuk Tesisleri’nde oynan
 Karşılaşmayı İzmir bölgesi ulusal hakemlerinden Ferdi Uludağ yönetecek. Uludağ’ın yardımcılığını Baran Eraslan ve İbrahim Bozbey yapacak. Maçın 4. hakemi ise Mustafa Erol Ekdal.
2. Lig’de sezon başından beri bileği bükülmeyen ve kupada da iki İzmir takımını devre dışı bırakan Konya Torku Şekerspor Vanspor maçını da kazanarak zirvede emin bir adım daha atmanın hesaplarını yapıyor. İki kulvarda da verdiği büyük mücadele ile dikkat çeken yeşil-beyazlılarda Van maçı öncesinde bir eksik bulunmuyor. Haftalardır gösterdiği performansla takımın vazgeçilmezleri haline gelen başarılı futbolcu İshak Çakmak, zorlu mücadele öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Çakmak bu maçta kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek ve 7. haftada Konya’da oynanacak olan Balıkesir maçında forma şansı bulamayacak. Milli Takımda bulunan genç yıldız Ömer Ali ise dün Konya’ya döndü. Görev verilmesi halinde Belediye Vanspor karşısında forma giyecek. 
Öte yandan Lig’in en golcü iki takımının bugün vereceği zorlu mücadele merakla bekleniyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Şekerspor, 13 puanla liderliğini sürdürürken gölcü bir takım olma özelliği ile de dikkat çekiyor. Geride kalan 5 hafta sonunda 1 beraberlik 4 galibiyet alan yeşil-beyazlılar, rakip kaleleri 16 kez havalandırırken kalesinde sadece iki gol gördü. Temsilcimiz Şekerspor’un konuğu Belediye Vanspor ise Lig’in çıkışa geçen ekiplerinden biri. 8 puanla 4. sırada yer alan Vanspor, son iki maçta rakip kalelere tam 9 gol atarak Şekerspor’dan sonra ligin en golcü ikinci takımı konumuna geldi. 4. haftada Pendik’i 4-3 mağlup eden Vanspor, 5. haftada ise Tarsus İdmanyurdu’nu 5-2 mağlup etme başarısı gösterdi.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Lig’de iyi bir çıkış yakaladıklarını ve bunu Belediye Vanspor karşısında da sürdürmek istediklerini söyledi. Vanspor maçının kendileri için diğer maçlardan farklı olmadığını bildiren Altıparmak, “Diğer maçlara olduğu gibi Vanspor’a karşı da aynı ciddiyetle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Çok iyi bir gidişatımız var, 5 maç sonunda yakaladığımız liderliği Vanspor maçının ardından da sürdürmek istiyoruz” dedi. Rakiplerinin güçlü bir kadroya sahip, son haftaların formda ekiplerinden olduğunu anlatan Altıparmak, bugün seyirci desteğini de arkalarına alarak Vanspor’u Konya’dan eli boş göndermek istediklerini söyledi. Takımda sakat veya cezalı olmadığını dile getiren Altıparmak, taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.
Öte yandan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta 6. hafta heyecanı dün oynanan tak karşılaşma ile başladı. Levent Aktan’ın yönettiği maçta 1461 Trabzon ile Fethiyespor karşı karşıya geldi. Lig’de bugün ise 8 karşılaşma oynanacak. Saat 15.00’de başlayacak olan maçların programı ve karşılaşmaları yönetecek hakemler ise şöyle: Tarsus İdmanyurdu-Türk Telekomspor: Hakan Akmısır, Şanlıurfaspor-Dardanelspor: Hüseyin Çiftsüren, Kocaelispor-Adana Demirspor: Çetin Topuz, Balıkesirspor-Pendikspor: Hüseyin Altıntaş, Konya Torku Şekerspor-Belediye Vanspor: Ferdi Uludağ, Sakaryaspor-Ofspor: Osman Yiğit Uzer, Tokatspor-Eyüpspor: Abdullah Kalafatoğlu, Elazığspor-Pursaklarspor: Mehmet Nevzat Adal.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri