Şekerspor, üzgün

Tarsus İdmanyurduna elenerek Bank Asya 1.Ligin kapısından dönen temsilcimiz Şekersporda üzüntü hakim. Kulüp Başkanı Yavuz Erence, elendikleri için üzgün olduklarını ancak sezon hedeflerine ulaştıklarını söyledi

Tarsus İdmanyurdu’na 3-1 mağlup olarak Bank Asya’ya katılma şansını kaybeden temsilcimiz Şekerspor’da büyük üzüntü yaşanıyor. Pazartesi günü başlayan Play-Off maçlarında Şanlıurfaspor’u 3-2 mağlup ederek Tarsus’un rakibi olan yeşil-beyazlılar, ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçın ikinci yarısında üst üste goller yiyince Bank Asya hayallerini bir başka bahara bırakmış oldu. Ankara’ya güçlü rakipler olmasına rağmen bir sürprize imza atmak için giden temsilcimiz maçın ilk yarısında rakibi karşısında oldukça etkisizdi. Savunma hataları ve kaleci Gürsel’in tecrübesiyle rakibi karşısında bir anda 3-0 geriye düşen Şekerspor, Faruk’un 69.dakikada penaltıdan attığı golle umutlandı. Bu dakikadan sonra rakip kalede etkili olan temsilcimiz birçok gol fırsatından yararlanamayınca sahayı mağlubiyetle terk etti.

ERENCE: HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK
Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Bank Asya’ya yükselemediklerini ancak bu sezonki hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Sezon başında hedef olarak ligi tanımak ve ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini belirten Erence, “Play-Off’larda başarısız olduk ancak hedefimize ulaştık ve bu sezon ligde kalıcı olmayı planladık. Ligi güzel bir yerde bitirdik. Tabiî ki Bank Asya’ya çıksaydık güzel olurdu ancak buralara gelmiş olmak da başarıdır. Biz tecrübesizliğimizin kurbanı olduk. Tarsus karşısında ilk dakikalarda net bir pozisyondan yararlanamadık. Karşımızda senelerdir 2.Lig’de mücadele eden ligi tanıyan Tarsus İdmanyurdu vardı, onlar daha tecrübeli olduğu için karşılaşmayı kazanmayı başardılar. İkinci yarıdaki mücadelemiz de tur için yeterli olmadı” dedi.
Şekerspor’un önümüzdeki sezon Bank Asya’yı daha ciddi düşüneceğinin altını çizen Erence, “Bir üst ligi artık daha ciddi düşüneceğiz. Takımdan memnunuz. Birkaç takviye ile Bank Asya 1.Lig’e yükseleceğiz. Tarsus karşısında tecrübesizliğimize yenildik ancak önümüzdeki sezon tek hedefimiz Bank Asya olacak”
KARTAL: BİREYSEL HATALARIN KURBANI OLDUK
Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Tarsus İdmanyurdu karşısında bireysel hataların kurbanı olduklarını söyledi. Tecrübeli bir takıma karşı mücadele ettiklerini, 4 kez kalelerine gelen rakipten 3 gol yediklerini vurgulayan Kartal, şunları söyledi:
 “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki çok iyi ve deneyimli bir takımla mücadele ettik. Rakibimiz yıllardır birlikte oynayan oyunculardan kurulu bir takım ve Play-Off’ta oynanması gerektiği gibi oynadılar. Buna karşın biz ise maça iyi başlamamıza ve pozisyonlar bulmamıza rağmen ilerleyen dakikalarda bireysel hatalardan yediğimiz gollerle mağlup olduk. Yararlanamadığımız ciddi pozisyonlarımız var. Rakibimiz 4 kez kalemize geldi, üç gol attı. Buna karşılık bizim 2 topumuz direkten döndü, karşı karşıya kaçırdığımız goller var. Tüm bunlar Play-Off deneyimimizin olmamasından kaynaklandı. Sonuç olarak mütevazı bir bütçe ile yola çıktık ve güçlü bir grupta önemli işlere imza attık”
ÖNÜMÜZDEKİ SEZON BANK ASYA’YA DİREK ÇIKACAĞIZ
Kartal, Şekerspor’un önümüzdeki sezon Play-Off’lara kalmadan Bank Asya 1.Ligi’ne yükseleceklerini belirterek, “Genç oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Kazanma isteğimiz üst düzeyde olsa da bireysel hatalar yaptık. Tüm sezon boyunca yapılan hatalardan ders çıkarıp gelecek yıla daha güçlü girmemiz gerekiyor. Konya Şekerspor olarak çok zorlu günler geçirdik. Takımımızı son sıradan alıp zirveye taşıdık ama yeterli olmadı. Gelecek yıl daha iyi bir ekip kurup, buralara kalmadan Bank Asya Birinci Lig’e çıkacağız. Ben bugüne kadar bize destek olan başta onursal başkanımız Recep Konuk olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum ve bir kez daha oyuncularımı yürekten kutluyorum” diye konuştu.


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri