Şekerspor Turgutlu’ya hazır

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 6. haftasında yarın Manisa deplasmanında oynayacağı Turgutluspor maçı için dün Manisa’ya giderek kampa girdi.

Futbol Şube Sorumlusu Fatih Hıdıroğlu kafile başkanlığında Manisa’ya giden yeşil-beyazlılar, yaptığı ter idmanının ardından Spilos Otel’de kampa girerek maç saatini beklemeye başladı. İstanbulspor galibiyeti ile zirvedeki yerini koruyan ve büyük moral bulan yeşil-beyazlılar zorlu deplasmandaki karşılaşmayı kazanarak, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmak istiyor.

Birçok futbolcusu sarı kart sınırında bulunan Şekerspor’da geçtiğimiz Pazar günü kart gören futbolcu olmadı. Yeşil-beyazlıların, fıtık ameliyatı olan Murat Gürbüz Erol çalışmalarına başlarken, dizinden ameliyat geçiren Samet Gören ise takımla birlikte çalışmalarını tamamladı. Futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde Turgutlu maçında forma şansı bulabilecek.
Ayrıca temsilcimizde Gökhan Caba, Muhammet Reis, Serkan Silan, Turgay, Kadir, Cafercan ve Murat Gürbüz Erol sarı kart sınırında bulunuyor. Sınırda bulunan futbolcular teknik heyet tarafından Turgutlu önünde kart görmemeleri konusunda uyarıldı. Futbolcular bu maçta kart gördükleri takdirde, ligin 7. haftasında oynanacak olan Fethiyespor maçında forma şansı bulamayacak.
Lig’in 5. haftasında aldığı 1-0’lık galibiyetle puanını 41’e çıkartan yeşil-beyazlılar, bir taraftan liderliğini sürdürürken diğer taraftan da rakiplerinin puan kaybetmesi ile koltuğunda rahat bir nefes aldı. Yeşil-beyazlılar en yakın takipçisi Eyüpspor’un 3 puan önünde ve +27 averajla liderliğine devam etti. 2. sırada bulunan Eyüpspor ise kendi saha ve seyircisi önünde Sarıyer’e 2-1 mağlup oldu. İki hafta öncesine kadar lider durumdu bulunan Turgutluspor ise Fethiyespor’a 2-1 yenilgi ve Şekerspor’un 5 puan gerisine düştü.
Öte yandan Grupta haftanın karşılaşması Şekerspor ile 2 hafta önce liderliği bırakan Turgutluspor arasında oynanacak. Zorlu karşılaşma zirvenin şekillenmesi adına büyük önem taşıyor. Klasman grubuna iyi bir çıkış yakalayarak başlayan ve ligde ikinci durumda bulunan Eyüpspor ise bu hafta Denizli Belediyespor deplasmanına konuk olacak. Zirve yarışından kopmamanın hesaplarını yapan Alanyaspor ise deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Yakaladığı çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Sarıyer ise lig sonuncusu Tepecikspor’u ağırlayacak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, yaptığı açıklamada, takım olarak son haftalarda çok iyi bir ivme yakaladıklarını ve yükselen performanslarını Turgutluspor karşısında da sürdürme arzusunda olduklarını belirtti. Son haftalarda aldıkları puanlarla ligin zirvesine yerleştiklerini ifade eden Altıparmak, liderliği devam ettirmek için Turgutlu deplasmanından 3 puanla dönmek istediklerini söyledi. Altıparmak, Turgutluspor ile final niteliğinde 6 puanlık bir maça çıkacaklarını kaydederek, “Rakibimiz, bu maçta son haftalardaki kötü gidişine ‘dur’ demek isteyecek. Bu maç onlar için yeniden çıkışa geçmek için çok önemli bir fırsat. Ancak biz de kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Gerek kadro kalitemiz, gerekse son haftalarda yakaladığımız havayla Turgutlu’yu evinde yeneceğimize inanıyorum. Kazanıp döneceğiz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri