Şekerspor Turgutlu’ya bileniyor

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 15. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Turgutluspor ile karşı karşıya gelecek.

Zorlu İstanbul deplasmanından getirdiği beraberlikle puanını 53’e çıkartan ve en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 5 yapan yeşil-beyazlılar, ligde ikinci durumda bulunan Turgutlu maçının hazırlıklarına mutlak galibiyet parolası ile başladı.

Dün öğleden sonra yaptığı tek idmanla çalışmalarının startını veren yeşil-beyazlılarda teknik adam Mehmet Altıparmak, idman öncesinde futbolcuları ile kısa bir toplantı yaparak İstanbul maçında gol yollarında yapılan hataları dile getirdi ve Turgutlu maçında futbolcularını daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Altıparmak ayrıca ligin kalan haftalarında oynayacakları tüm maçların final niteliğinde olduğunu belirterek, futbolcularını özverili mücadelelerinden dolayı kutladı.
Turgutlu maçından mutlak galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, iki eksik bulunuyor. Haftalardır sarı kart sınırında bulunan futbolculardan Onur Akbay ve Kadir Demirel, İstanbulspor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı durumla düştü. Ayrıca yeşil-beyazlılarda, Cafercan Aksu, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan diğer isimler.
Aldığı beraberlikle puanını 53’e çıkartan yeşil-beyazlılar, en yakın takipçisi Eyüpspor’un 1-0’lık Sarıyer mağlubiyeti ile aradaki puan farkı açılmaya devam etti. Şekerspor ve Eyüpspor’un kaybettiği puanlar ise bu haftada Turgutlu’ya yaradı. Fethiyespor’u evinde 5-1 mağlup eden Turgutlu, puanını 48’e çıkarttı ve ikinci sıraya yerleşti. Ortaya çıkan bu tablo ile birlikte bu hafta sonu oynanacak olan Şekerspor-Turgutluspor maçı ayrı bir önem kazanmış oldu. Aldığı yenilgi ile 47 puanda kalan Eyüpspor ise 3. sıraya geriledi. Öte yandan ligde haftalardır çıkışını devam ettiren Sarıyer, aldığı galibiyetli puanını 44’e yükseltti ve 4. sıraya yerleşti.
Ayrıca yeşil-beyazlı temsilcimiz Şekerspor 2. klasman grubunun 15. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Turgutluspor ile karşı karşıya gelecek. Lig’in zirvesi için mücadele eden iki takımın karşılaşması şampiyon takımın kaderini belirleyecek nitelikte. Şekerspor kendi evinde kazandığı takdirde son 3 haftaya puan farkı ve moralle birlikte girecek. Turgutluspor kazandığı takdirde ise puan farkını ikiye indirecek ve şampiyonluk şansını devam ettirecek.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, İstanbulspor maçının geride kaldığını ve tek düşüncelerinin kendi evlerinde oynayacakları Turgutlu maçından galibiyet almak olduğunu söyledi. İstanbul maçında gol yollarında yaşadıkları sıkıntıyı Turgutlu maçında yaşamamak için çaba gösterdiklerini ifade eden Altıparmak; “İyi futbol oynuyoruz. Bir hafta önce kendi evimizde rakip kaleye 6 gol birden atıyoruz. Ancak bir hafta sonra tek kale maç yapmamıza rağmen bir türlü istediğimiz golü bulamıyoruz. Turgutlu maçından alacağımız hedefimiz olan şampiyonluk için önemli bir adım olacak. Bunun bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her maçımıza final gözü ile bakıyoruz. Kendi saha ve seyircimizin önünde taraftar desteğini de alarak kazanacağımızı düşünüyorum. İyi bir ekibiz ve kazanmak için elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini sahaya yansıtacağız” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri