Şekerspor Turgutlu virajında

TFF 2.Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde lig 2.si Turgutlusporu konuk ediyor.

Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak zorlu karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Hafta içinde oynadığı kupa maçında Bank Asya 1. Lig takımlarından Anadaspor’u mağlup ederek devre dışı bırakan temsilcimiz ligin ikinci yarısının ilk maçında oynayacağı Turgutlu maçı için de büyük moral bulmuş oldu.

Zorlu kupa randevusunun ardından Turgutlu maçının çalışmalarına yaptığı tek idmanla başlayan temsilcimiz dün de çift antrenmanla günü kapattı. Sabah saatlerinde kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştiren yeşil-beyazlılar, öğleden sonra ise yaptığı teknik ve taktik ağırlıklı çalışma ile Turgutlu maçının provasını gerçekleştirdi ve çalışmalarını tamamlamış oldu.
Adanaspor önünde aldığı galibiyetle gruplara kalan ve büyük moral bulan Şekerspor, ligin ilk maçında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı ve kupa maçında ise saf dışı ettiği Turgutlu’yu evinde mağlup ederek ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.
Teknik adam İsmail Kartal ile yoları ayırdıktan sonra Mehmet Altıparmak ile anlaşan ve çıktığı ilk resmi müsabakada Adanaspor’u mağlup eden temsilcimiz çiçeği burnunda hocası ile ikinci maçtan da galip gelmek istiyor. Yeşil-beyazlı yönetim kurulu Lig’de cezalı durumda bulunan ve Adana maçında forma giymeyen Turgay için federasyona futbolcunun, Turgutlu maçında forma giyip giyemeyeceği konusunda yazı yazdı. Federasyondan gelecek cevaba göre Turgay’ın forma giyme şansı belli olacak. Ayrıca cezalı durumda olan İshak bu maçta forma giyemeyecek. Hafif sakatlıkları bulunan Cafercan, Onur ve Sedat Maviş’in ise Turgutlu maçında oynayıp oynamayacakları maç saati belli olacak.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, ligin ilk yarısı ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Yavuz Erence, İlk yarı karşılaşmalarında iyi bir futbol ortaya koyduklarını ancak bunu sonuca yansıtmada sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Lig’in son maçlarında bu sıkıntıyı üzerlerinin atıklarını ifade eden Erence; “Lig’in başından bu yana her maçta bir çok gol pozisyonlarına girmemize rağmen kale önünde etkisiz kaldık. Ayrıca bu durumun bizim açısından bir şanssızlık olduğunu düşünüyorum. Lig’in son haftalarında bu sorunu çözerek üzerimizdeki stresi attık ve gerçek kimliğimizi sahaya yansıtmaya başladık. Bu özellikle yaptığımız kan değişikliğinden sonra daha da olumlu bir şekilde sahaya yansıdı. Adanaspor maçında hem güzel futbol hem de sahada verilen üst düzey mücadele bizleri gelecek adına çok ümitlendirdi. Türkiye kupasında 16 takım arasında Şekerspor isminin yer alması bizleri Konya adına gururlandırdı. Şekerspor’un çıkışı bundan sonrada devam edecek” diye konuştu.
Yarın Şekerspor’un kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Turgutlu maçını da değerlendiren Erence; “Lig’in ikinci yarısına bugün kendi evimizde oynayacağımız Turgutlu maçı ile başlayacağız. Turgutlu ile biri kupada olmak üzere iki müsabaka oynadık. Birinde berabere kaldık, birini kazandık. Her iki maçı da deplasmanda oynadık ve her iki maçta da oyun olarak bariz üstünlüğümüz vardı. Kendi evimizde oynayacağımız maçta iyi bir futbol ortaya koyarak galibiyet alacağımıza inanıyoruz. Yönetim kurulu olarak bizim bu konuda teknik heyet ve futbolcularımıza olan inancımız tam. Ayrıca kendi sahamızda oynayacağımız zorlu maçta taraftarlarımızı tribünde görmek istiyoruz. Onların bize vereceği destek ile sahadan istediğimiz alacağımıza inanıyoruz. Bize verilen destek ile Konya adına çok daha iyi işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri