Şekerspor topbaşı yaptı

TFF 2. lig Ege grubunda Play-Off mücadelesi yapacak olan Şekersporda, Bolu kampında antrenmanlar dün sabah yapılan kros ile başladı.

Geçtiğimiz gün kurban kesilerek ve dualarla Bolu’ya uğurlanan yeşil-beyazlıların kamp kadrosu 11 yeni transfer, 9 eski futbolcu, 6 BAL takımından ve 8’de denenmek üzere toplam 34 futbolcudan oluşuyor. Denenmek için Bolu’ya götürülen 8 futbolcuların seçmelerde belirlendiği kaydedildi. Grupta; Göztepe, Sarıyer ve Denizli Belediyespor ile ilk 2’ye girmek için mücadele edecek olan Şekerspor’da Bolu Termal Otel’deki kamp 10’ar günlük üç bölüm halinde gerçekleştirilecek.

Bolu kampında, ilk gün sabah kros, öğleden sonrada otelini sahasında düz koşular yapan yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar 10 gün boyunca çift antrenmanla devam edecek. Ardından futbolculara iki gün izin verilecek ve takım 10 günlük ikinci dönem kampı için yine Bolu’da toplanacak. Maçları Şekere sahasında oynayacaklarını, ikinci saha olarak Selçuklu Belediye sahasını Federasyona bildireceklerini belirten Başkan Yavuz Erence, bu yıl ligde daha genç bir kadro ile mücadele edeceklerini, ellerinden gelenin en iyisini yapmak istediklerini söyledi.
Şekerspor’da transfer çalışmaları da sürüyor. Bir oyun kurucu orta saha, bir forvet ve bir stoper alınarak transfere nokta konulacak.  Orta saha için Denizlisporlu Zafer Çevik’in ismi ön plana çıktı. daha önce kendisiyle görüşme yapılan ve teklif verilen Zafer’in Kocaelispor ile anlaşmasına karşın ödeme sıkıntısı nedeniyle tekrar ayrıldığı ve Şekerspor’da oynamak istediğini ilettiği bildirildi. Şekerspor transfer komitesinin ise Zafer Çevik’e, daha önce verilen rakama oynaması halinde kendisine imza attıracaklarını ilettikleri açıklandı. 
Yeşil-beyazlı takımda, Bolu kampının ilk bölümünde yapılacak turnuva maçlarının programı da belli oldu. Yöneticilerce yapılan açıklamaya göre, Şekerspor 20 Temmuz Pazartesi günü Denizli Belediyespor, 23 Temmuz Perşembe günü ise Sakaryaspor ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz, turnuvadaki son maçını ise 23 Temmuz Pazartesi günü Turgutluspor ile oynayacak. Bu maçın ardından birinci döneme kamp çalışmaları tamamlanacak. 
GENÇ VE SAVAŞÇI BİR TAKIM OLDUK
Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal genç ve başarıya aç gençlerden bir takım oluşturduklarını ifade etti. Kartal; “Yeni sezon hazırlıklarımıza başlamış bulunuyoruz. Dünyayı etkileyen ekonomik kriz nedeniyle kulübümüzün mali yapısına uygun Şekerspor’un disiplinini örf ve adetlerini taşıyabilecek ve Konya Şekerspor’u en iyi şekilde temsil edecek oyuncuları transfer ettiğimizi düşünüyorum. Transfer politikamız bu şekilde devam edecek. Birçok kulübün federasyona büyük borçları var. Biz oyuncuya ödeyebileceğimiz parayı sunuyoruz ve veriyoruz da. Daha fazlasını sunup oyuncunun sezon sonu kulüpten alacağım var diyerek Futbol Federasyonuna göndermiyoruz. İnşallah yeni sezonda adımıza yakışır şekilde mücadele ederek mutlu bir şekilde sezonu sonlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Kartal ayrıca altyapıdan 6 futbolcuyu profesyonel yaptıklarını bu oyuncularla birlikte 5-6 genç oyuncuyu da kampa denemek için götürdüklerini söyledi.
Başkan Yavuz Erence ise “Geçtiğimiz sezon ilk defa mücadele ettiğimiz İkinci Ligin başında hocamızın da gayretli çalışmaları ile iyi bir takım oluşturduğumuzu düşündük. Ancak düşündüğümüz tutmadı ve devre arası kan değişikliğine gitmek zorunda kaldık. Daha sonra yakaladığımız çıkış ile play-off maçları oynadık. Ancak bir üst lige çıkamadık. Bu sezon dünyayı ve ülkemizi vuran maddi kriz nedeni ile futbolcularımızın transfer ücretlerinde indirime gittik. Bu teklifimizi kabul eden sporcularımızla yola devam ettik. Transferlerimizi yaparken de alacağımız sporcularda bu duruma dikkat Şekerspor’a bütçesine uygun genç futbolcularla anlaşma sağladık. İnşallah yeni sezonda Şekerspor’a yakışır şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri