Şekerspor Tepecik sınavında

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden Konya Şekerspor Ligin 21. haftasında bugün kendi saha ve seyircisi önünde Tepecikspor ile karşı karşıya geliyor.

Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan zorlu karşılaşma Saat 13.30’da başlayacak. 25 puanla 5. sırada bulunan temsilcimiz 18 puanla9. sırada bulunan Tepecik önünde mutlak galibiyet alarak kupa maçı ve ligin son maçı öncesinde moral kazanmak istiyor.

Tepecik maçına galibiyet parolası ile çıkacak olan yeşil-beyazlılar, önümüzdeki 10 gün içinde birbirinden zorlu 3 karşılaşma oynayacak. Yarın Tepecik’i ağırlayacak olan temsilcimiz, önümüzdeki Çarşamba günü Türkiye Kupası’nda Kasımpaşa ile zorlu bir maça çıkacak. Kupa maçının ardından hafta sonu Fethiyespor deplasmanına gidecek ve ligin ilk bölümünü tamamlamış olacak. Yeşil-beyazlılar bu zorlu periyottan alacağı galibiyetlerle ligin ikinci yarısına moralli girmenin hesaplarını yapıyor.
Tepecik önünde mutlak üç puan almayı hedefleyen temsilcimizde, sakatlığı devam eden ve İstanbulspor maçı kadrosunda çıkartılan Muhammet Reis’in tedavisi devam ediyor. Henüz topla çalışmalara başlamayan ve düz koşularla idmanlarını tamamlayan Muhammet’in önümüzdeki zorlu periyotta forma giyip giyemeyeceği Tepecik maçı öncesinde belli olacak. İstanbulspor maçında cezasını tamamlayan Onur ise teknik heyetin görev vermesi halinde Tepecik maçında forma giyecek. Ayrıca yeşil-beyazlılarda sarı kart sınırında dört futbolcu bulunuyor. Sınırda bulunan Cafercan, Kadir Demirel ve Turgay, Tepecik maçında kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecekler.
İstanbul beraberliği ile 25 puanda kalan temsilcimiz Şekerspor ise yükselme grubu maçlarında oynama şansını yitirdi. Yeşil-beyazlılar, kalan iki maçın ardından klasman grubunda mücadele edecek. Klasmanda başarılı olduğu takdirde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu senede Play-Off’ta mücadele etme hakkı kazanacak ve Bank Asya 1. Ligi’ne çıkacak son takım olmak için mücadele edecek.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Lig’in ilk yarısının sonu yaklaşırken çok zorlu bir maç trafiği içerisine gireceklerini söyledi. Öncelikle Tepecik ile kendi saha ve seyircileri önünde zorlu bir sınav vereceklerini ifade eden Altıparmak; “Son üç haftada yaşadığımız şanssızlıklardan dolayı yükselme grubunda mücadele etme hakkını yitirdik. Ancak Bank Asya 1. Lig hedefinden şaşmış değiliz. Klasman grubunda mücadelemizi sürdüreceğiz ve Play-Off’lar a kalarak hedefimize ulaşmak için çaba göstereceğiz. Önümüzde 2 maç var. Bu maçlardan 6 puan toplayarak, ikinci devreye avantajlı girmek istiyoruz. Buna bütün takım olarak inanıyoruz. Kaliteli bir kadroya sahibiz ve hedefimize ulaşacak gücümüz var. Devre arasında eksiklerimizi tamamlayarak, ikinci devre çok farklı bir Konya Şekerspor izlettireceğiz. Ancak öncelikle bugün evimizde oynayacağımız Tepecik maçını kazanarak moral bulmak istiyoruz.
Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise kendi saha ve seyircileri önünde kazanmaları gereken bir maça çıkacaklarını söyledi. Taraftarlarını bu zorlu sınavda yanlarında görmek istediklerini altını çizen Erence, tüm Konyalı futbolseverleri ve Şekerspor camiasını Tepecik maçına davet etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri