Şekerspor Tarsus sınavında

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor bugün deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile karşı karşıya gelecek.
Geçtiğimiz gün Adana’ya gelerek kampa giren yeşil-beyazlılar, bugün sabah karşılaşmanın oynanacağı Tarsus’a gitti. Tarsus Burhanettin Kocamaz Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmanın başlama saati ise 13.30. Ligde kalmanın mücadelesi veren Tarsus İdmanyurdu ile zirveye oynayan Şekerspor’un zorlu maçında Trabzon bölgesi hakemlerinden Muhammet Başkan görev yapacak. Başkan’ın yardımcılığını Soner Aygün ve Turgay Emre Memişoğlu yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mehmet Salih Mazlum.
Üst üste aldığı iki galibiyetle büyük moral bulan Şekerspor, Tarsus deplasmanından evine galibiyetle dönmenin hesaplarını yapıyor. Zirve yarışında emin bir adım daha atmak isteyen yeşil-beyazlılarda Bahadır ve Zafer Biryol dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Zafer Biryol’un belinde problem olduğu Bahadır’ın ise çapraz bağlarında yırtık tespit edildiği ifade edildi. Sakatlığı geçen ve takımla birlikte antrenmanlarını tamamlayan Rıdvan Sağlam ise teknik heyetin görev vermesi halinde Tarsus İdmanyurdu maçında forma şansı bulabilecek.
Şanlıurfa maçında 4. sarı kartını gören Mehmet Balban ise Tarsus karşısında forma giyemeyecek. Şanlıurfa maçında iki gole imzasını atan ve galibiyette büyük pay sahibi olan Muhammet Reis ve Süleyman Varlık ise kart sınırında bulunan oyuncular. Bu oyuncular Tarsus maçında sarı kart görmeleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 15. haftada oynanacak olan Türk Telekom maçında forma şansı bulamayacak.
Ligde ve kupada aldığı sonuçlarla Konya spor kamuoyunu sevindiren Şekerspor şampiyonluk yolundaki en yakın rakibi Elazığspor’un peşini bırakmak istemiyor. Bugün Şekerspor Tarsus İdmanyurdu ile karşılaşırken Elazığspor ise Kocaelispor deplasmanına konuk olacak. Yeşil-beyazlı temsilcimizi de yenen Kocaelispor’un Elazığspor’a da bir sürpriz yapması bekleniyor. Elazığspor’un Lige -6 puan ile başlayan ancak şu anda 14 puan toplayan Kocaelispor karşısında puan kaybetmesi halinde Şekerspor’a liderlik için büyük bir fırsat doğacak. Öte yandan deplasmanda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik 1 de yenilgi alan yeşil-beyazlı ekip en fazla puanı deplasmanda topladı. Bu karşılaşmalarda 13 puan toplayan Konya Torku Şekerspor rakip kalelere 13 gol atarken kendi filelerinde 7 gol gördü.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bugün oynayacakları Tarsus İdmanyurdu maçını kazanarak zirve yolunda emin bir adım daha atmak istediklerini söyledi. Tarsus’un düşme hattında bulunduğunu ve karşılaşmanın her iki ekip içinde oldukça zorlu bir mücadeleye sahne olacağını ifade eden Altıparmak; “Bugün mutlaka kazanmak istediğimiz bir maça çıkacağız. Rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor. Biz şampiyonluğa oynayan bir ekibiz ve mutlaka üç puan için sahaya çıkacağız. Tursus’tan puan almak o kadar da kolay değil ama, biz galibiyetle dönmek ve kalan dört maçımızda 12 puan toplayıp ilk yarıyı kapatmak istiyoruz. Takım olarak tam bir uyum içerisindeyiz, rakip kim olursa olsun hepsini yenecek gücümüz var. Benim bu konuda futbolcularıma olan güvenim tam” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri