Şekerspor Sarıyerspor’a hazır

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, önümüzdeki Pazar günü ligin 16. haftasında Sarıyersporu konuk edecek.

Hafta içi deplasmanda oynadığı maçtan bir puan dönen temsilcimiz kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı zorla karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak evindeki çıkışını devam ettirmek istiyor. Zorlu maçın hazırlıklarını bugün yapacağı idmanla tamamlayarak tesislerinde kampa girecek ve maç saatini beklemeye başlayacak.

Zorlu hafta öncesinde 2 puana Eyüp deplasmanında bırakan temsilcimiz zirve yarışına devam ediyor. Turgutlu’nun haftayı maç yapmadan kapatması ile aradaki puan farkını 2’ye indiren temsilcimiz, 16. hafta mücadelesinde karşı karşıya geleceği Sarıyer ile birlikte 20 puana sahip ve averajla bir sıra üstte bulunuyor. Sarıyer ise son haftalarda ortaya koyduğu performansla çıkışını devam ettirirken ligin 15. haftasında evinde ağırladığı lider Akhisar Belediye Gençlikspor ile 2-2 berabere kalarak moral buldu.
Şekerspor’da, Eyüpspor maçında kırmızı kart gören Gökhan, Sarıyer karşısında forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Turgay’ın ise düzelmeye başladığı ve görev verilmesi halinde bu maçta oynayabileceği açıklandı. Konya Şekerspor sahasında oynadığı maçlarda ise başarılı bir görüntü ortaya koyuyor. Evinde 7 maç oynayan yeşil beyazlı ekip bu karşılaşmaların 4’ünden galibiyetle 2’sinden beraberlikle ayrılırken tek maçta ise sahadan puansız ayrıldı. Dış saha puan sıralamasında 6. basamakta bulunan Şekerspor iç saha puan sıralamasında ise aksine başarılı bir grafik çiziyor. Yeşil-beyazlı ev sahibi olarak çıktığı maçlarda rakip kalelere 13 gol atmış. Kendi kalesinde ise sadece 5 gol görmüş. İç saha sıralamasında 8 gol averajı bulunan Konya Şekerspor 3. basamakta yer alıyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, hafta içi Eyüp önünde zorlu bir sınav verdiklerini söyledi. İyi bir futbol ortaya koyduklarını ve üç puanı kaçıran taraf olduklarını ifade eden Altıparmak; “Yinede aldığımız bir puanı küçümsemiyoruz. Ancak gol yollarında biraz daha dikkatle olabilseydik üç puanı almamız mümkündü. Şimdi bu maçı geride bıraktık ve evimizde ligin güçlü ekiplerinden Sarıyer’i yenerek yolumuza kayıpsız devam etmek istiyoruz. Her iki ekibinde ligdeki puanı aynı ve averajla bir üst sırada yer alıyoruz. Zirve yarışında önemli bir adım daha atmak için mutlaka kazanmamız gereken bir maça çıkacağız. Tek düşüncemiz taraftarlarımızın desteği ile kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
SARIYER TECRÜBESİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Öte yandan Şekerspor’un bu haftaki rakibi Sarıyer tecrübeli futbolcuları ile dikkat çekiyor. Süper Lig tecrübesi bulunan birçok ismi bünyesinde barındıran Sarıyer’in tecrübeli isimleri ise şunlar: Coşkun Birdal: Birçok kişinin Denizlispor formasıyla hatırladığı golcü futbolcu şu anda 36 yaşında ve Sarıyer için forma terletiyor.
Ender Alkan: Futbolseverlerin Bursaspor’dan hatırladığı ve bir dönem Galatasaray’a transferi ciddi bir şekilde söz konusu olan Ender Alkan da Sarıyer’in kadrosundaki bir futbolcu ve 32 yaşında.
Yasin Sülün: Beşiktaş’ta altyapıdan yetişen bir oyuncu ve uzun bir dönem siyah-beyazlı takımın formasını giydi. 32 yaşında.
Göksel Akıncı: Çoğumuzun süratli stili ile Göztepe ve Denizlispor’dan hatırladığı sağ kanat oyuncusu 32 yaşında ve futbol hayatına devam ediyor.
Serkan Özdemir: Futbolseverler daha çok Çaykur Rizespor’dan hatırlayabilir ve defansın sağında ve solunda oynayabilen bir futbolcu. En son geçtiğimiz sezon Eskişehirspor forması giymişti. 33 yaşında ve Sarıyer’in emektar futbolcularından biri.
Emrah Umut: Bazı futbolseverler ismini hatırlamayabilir ama 27 yaşındaki futbolcu bir dönem Karşıyaka’dan Galatasaray’a transfer olmuştu ve çok fazla sarı-kırmızılı ekipte kalmayı başaramamıştı. Stoper oynuyor.
Can Cumhur Bozacı: Çoğumuzun Diyarbakırspor, Bursaspor ve Çaykur Rizespor’dan hatırladığı son olarak geçen sezon Eskişehirspor’da kısa bir dönem forma giyen 35 yaşındaki oyuncu Sarıyer’de futbol hayatını sürdürüyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri