Şekerspor ligi 2. sırada bitirdi

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, 2009-2010 futbol sezonunu 2. sırada tamamladı.
Uzun haftalar liderliği elinde bulunduran ve son üç haftaya girilirken en yakın takipçisi ile arasında 6 puan fark bulunan yeşil-beyazlılar, son haftalarda aldığı sonuçlarla Klasman Grubu’nda şampiyonluğunu kaybetti. Lig’in son haftasında ligden düşme tehlikesi yaşayan Alanyaspor’u konuk eden Şekerspor 0-0 berabere kalarak puanını 58’e çıkarttı. Temsilcimizi yakından takip eden Eyüpspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışla grupta şampiyonluğa ulaşan ve Play-Off’ta mücadele etme hakkı kazanan takım oldu. Eyüpspor 59 puanla ligi tamamladı.
15. haftada Turgutluspor’u 5-1 mağlup ederek performansının doruğuna ulaşan Şekerspor, bu galibiyetin ardından puan farkını 6’ya çıkardı. Şekerspor bu zorlu mücadelenin ardından düşüşe geçen taraf oldu. Lig’in 16. haftasında Fethiyespor ile golsüz berabere kalan yeşil-beyazlılar, Eyüpspor’un İstanbulspor’u 2-0 yenmesi ile puan farkının 4’e inmesine engel olamadı.
Ligin 17. haftasını ise maç yapmadan kapatan Şekerspor ile Eyüpspor arasındaki puan farkı, İstanbul ekibinin Turgutluspor’u 1-0 yenmesi ile bire indi. Son haftada ise ligde kalma mücadelesi veren Alanyaspor karşısında maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya takılan temsilcimiz, klasman grubunun şampiyonluğunu ve Play-Off’ta oynama hakkını Eyüpspor’a kaptırdı.
Öte yandan lig maratonunun sona ermesi ile birlikte yeşil-beyazlılarda tatil başladı. Futbolcular ve teknik adam Altıparmak, memleketlerine dönerken gelecek sezon ile ilgili kararları önümüzdeki günlerde alacaklar. Ayrıca Genel kurul yapmayı hesaplayan Şekerspor yönetiminin şekillenmesinden sonra teknik heyet ve futbolcularla birer birer masaya oturulacak. Şekerspor’da ki geleceği ile ilgili sorularımızı yanıtlayan başarılı teknik adam Mehmet Altıparmak, Şekerspor ile yola devam etmek istediğini söyledi. Bu düşüncelerin karşılıklı olduğunun altını çizen Altıparmak; “Şekerspor ile sözleşmemiz sona erdi. Ancak biz Şekerspor ve camiasından memnunuz. Sanıyorum onlarda bizimden memnunlar. Ancak önümüzde Şekerspor yönetiminin yapmayı düşündüğü bir kongre var. Bundan sonra bir araya gelerek birbirimize önümüzdeki sezon için anlaşma zemini arayacağız. Gönlüm Şekerspor’da kalmaktan yana. Özellikle geçtiğimiz sezon içerisinde verdiğimiz ve yapılan haksızlıklar nedeni ile yerine getiremediğimiz sözleri tamamlamak için takımın başında olmak istiyoruz. İnşallah karşılıklı anlaşma sağlanırsa yeni sezonda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Alanyaspor karşısında hiç beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Altıparmak; “Hiç aklımıza gelmeyen şeyler oldu. bunlar futbolun içinde olan şeyler ancak verdiğimiz emeklere üzülüyoruz. Çok çalıştık, çok şeyler yaptık, çok emek verdik ve çok ucuz bir şekilde kaybettik. Son maçtaki masa başı oyunları bizim işimizi bozdu. Alanya futbol federasyonunda ağırlığı olan bir takım. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Şekerspor’un alacağı bu sonuç kaçınılmaz gibi duruyor. Sonuçta kaybeden taraf biz olduk. Çok üzgünüz. Ayrıca Konya’ya ve camiamıza verdiğimiz sözü tutamamanın da derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri