Şekerspor lige bileniyor

Manisa yenilgisi ile çeyrek finale çıkma şansını yitiren Şekersporda gözler lige çevrildi. Hafta sonu Eyüpspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacak olan temsilcimiz hazırlıklara başladı

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. maçında Manisaspor’a 1-0 yenilmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kupada bir galibiyet bir iki yenilgi alarak çeyrek finale çıkma şansını yitiren Şekerspor’da gözler lige çevrildi. 2. klasman grubunda mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz grup maçlarının ilk haftasında 23 Ocak Cumartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek.

Zorlu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlayan yeşil-beyazlılar klasman grubu maçlarının ikinci bölümüne 29 puanla 3. sırada başlayacak. Temsilcimizin grubunda Turgutluspor 33 puanla lige zirvede başlarken, Alanyaspor ise 30 puanla 2. sırada mücadele edecek. Yeşil-beyazlılar, klasman grubunun ilk yarısında kıyasıya mücadele ettiği rakipleri ile şampiyonluk yarışı içerisine girecek. Kupada başarılı bir performans ortaya koyan ve ilk yarının son bölümlerine aldığı sonuçlarla moral bulan Şekerspor, lige galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor.
Eyüp maçının hazırlıklarını üç puan parolası ile sürdüren yeşil-beyazlılarda İzmir’de tedavisi devam eden Samet Gören dışında önemli bir eksik bulunmuyor. U 18 Milli takımdan sakat dönen ve geçtiğimiz gün Manisa karşısında forma giyen Ömer Ali ise lig öncesinde performansı ile göz doldurdu. Öte yandan Manisa maçında yeni transferlerden Abdullah Apak, 90 dakika forma giydiği maçta performansı ile gelecek için umut verdi. Apak ara transfer döneminde Kardemir Demir Çelik Karabükspor’dan alınmıştı. Ayrıca Çaykur Rizespor’dan alınan Bahadır Sekizkardeş, Bucaspor’dan alınan Erman Özcan ise zorlu maçta forma şansı bulamadı.
ALTIPARMAK: LİGİMİZE DÖNDÜK
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, takım olarak Manisa maçında iyi bir oyun sergilediklerini söyledi. Takımının bu güne kadar kupada verdikleri onurlu mücadeleden dolayı tebrik eden Altıparmak; “Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedeflemiştik. Gruptan çıkma şansı yakaladık, bunu iyi değerlendirmek istedik ancak olmadı. Şimdi tek hedefimiz mücadele etiğimiz 2. ligde şampiyon olmak ve Play-Off’a çıkarak Şekerspor’u Bank Asya 1. Ligi’ne taşımak. Lige verilen arayı iyi değerlendirdiğimizi ve yaptığımız takviyelerle daha güçlü bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşarak Konya’nın ve Şekerspor’un yüzünü ağartacağız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri