Şekerspor Lig için gün sayıyor

Süper Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Konya Torku Şekerspor 29 Ağustosta Adana Demirspor ile deplasmanda oynayacağı sezonun ilk maçının hazırlıklarını sürdürüyor.
Teknik direktör Mehmet altıparmak nezaretinde Kampus 19 Mayıs Stadında çalışan yeşil-beyazlı ekipte hazırlık maçlarında alınan sonuçlar ve kamp döneminin iyi geçmesi antrenmanlara olumlu etki yaratıyor. Oyuncuların çalışma istekleri ve hırsları yönetim ve teknik heyeti sevindiriyor.   Recep Konuk Tesisleri’nde yapılan yenileme çalışmaları nedeniyle yeşil beyazlı ekip hazırlıklarını Kampus 19 Mayıs Stadında sürdürüyor.
Bu çalışmaların sona yaklaştığı ve sezonun ikinci haftasında oynanacak olan Eyüpspor maçına yetişeceği bildirildi. Yeni statüye göre şekillenen Süper Toto 2. Ligde Konya Torku Şekerspor kırmızı grupta mücadele edecek. İki grupta oynanacak karşılaşmalar sonunda ise grup birincileri direk Bank Asya Ligine yükselirken gruplarında 2,3,4 ve 5. sırayı alan takımlar ise eliminasyon maç sistemi ile tarafsız bir sahada Bank Asya’ya yükselecek son takım olmak için mücadele edecek. Konya Torku Şekerspor sezonu şampiyon olarak tamamlayarak direkt Bank Asya Ligine yükselmeyi hedefliyor.
Ligde kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi verecek olan Şekerspor, sezona deplasmanda oynayacağı Adana Demirspor maçıyla başlayacak ve devreyi Ofspor ile iç sahada oynayacağı karşılaşmayla kapatacak. Şekerspor, ilk yarıdaki maçların 9’unu iç sahada, 8’ini ise deplasmanda oynayacak. Temsilcimiz, 6 ve 7. haftalarda ise Belediye Vanspor ve Balıkesirspor ile üst üste iki maçını iç sahada yapacak.Ligin ilk hafta maçlarının programı şu şekilde: Ofspor-Balıkesirspor, Eyüpspor-Pendikspor, Dardanelspor A.Ş.-1461 Trabzon, Türk Telekomspor-Elazığspor, Tarsus İdman Yurdu-Tokatspor, Ş.Urfaspor-Kocaelispor, BelediyeVanspor-Sakaryaspor A.Ş., Pursaklarspor A.Ş.-Fethiyespor, Adana Demirspor-Konya Torku Şekerspor    
ERENCE GALİBİYET İSTİYOR
Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kaldığını ifade eden Torku Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, “ Sezon hafta sonu başlıyor. Bütün takımlar artık son hazırlıklarını yapıyor. Biz de kulüp olarak Adana Demirspor maçına kilitlenmiş durumdayız. İki kamp dönemi boyunca oyuncularımızın göstermiş olduğu performans bizleri sevindirdi. Özel maçlarda alınan galibiyetler ise hem bizler hem de onlar için moral oldu. Şekerspor olarak hedefimiz belli. Bu hedefe ulaşmak için tüm ekip olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Adana Demirspor deplasmanından galibiyetle dönerek lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İlk maçlar her zaman zor geçmiştir. Ancak sezon öncesi depoladığımız morali sahada iyi kullanırsak galip gelmemek için hiçbir nedenimiz kalmaz diye düşünüyorum” dedi.
DESTEK KULÜBÜMÜZÜ DE SEVİNDİRDİ
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplere yol ve konaklama masraflarının karşılanacağı konusunda bir müjde verildiğini ifade eden başkan Yavuz Erence, “ Bu uygulama  2. Lig için bir dönüm noktasıdır. Kulüplerin yol ve konaklama masraflarının ortadan kalkması 2. Lig futbolu adına büyük bir gelişmedir. Maddi problemlerin yaşandığı şu dönemde 2.Lige isim sponsoru olan Süper Toto’dan gelen paranın TFF’nin yardımıyla birleşmesi tüm kulüpleri daha da rahatlatacağına inanıyorum. Yapılan bu destek tüm kulüpler gibi Torku Şeker’de de memnuniyetle karşılanmıştır. Lig iki gruba bölündü ve iki grupta da çok uzak deplasmanlar var. Ancak TFF’nin bu yardımı kulüpleri teşvik edici olacaktır. Kulüpler artık bu masraflarla değil sahada ki futbolla ilgilenecektir. Bu da Süper Toto 2. Ligde futbol kalitesini arttırır diye düşünüyorum. Yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.  
 
FOTO ALTI:
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri