Şekerspor kupa sınavında

Süper Toto 2. Lig kırmızı grupta mücadele eden Konya Torku Şekerspor Ziraat Türkiye Kupası 2. kademe maçında bugün Altay ile karşı karşıya gelecek. Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak mücadele saat 15.00’te başlayacak.
Ziraat Türkiye Kupası elemelerine Göztepe ile başlayan yeşil-beyazlı ekip ikinci turda da yine bir İzmir takımı ile karşılaşacak. 1. kademe maçında Göztepe ile nefes kesen bir karşılaşma oynayan Konya Torku Şekerspor 10 kişi kaldığı maçta penaltılarla tur atlamasını başarmıştı. Ligde de iyi bir çıkış yakalayan yeşil-beyazlı ekip Ziraat Türkiye Kupası 2. kademe maçını da geçerek kupada yoluna devam etmek istiyor.

ALTAY’I KUPANIN DIŞINA İTECEĞİZ

Konya Torku Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ligde iyi bir hava yakaladıklarını ve bu moral motivasyonla kupada da iyi işlere imza atmak istediklerini ifade etti. Mehmet Altıparmak, “Ligde dört maçta henüz yenilgi almadığımız gibi, kupada da on kişi kaldığımız ve 120 dakika mücadele ettiğimiz Göztepe maçında da rakibimizi saf dışı bıraktık. Şimdi bir başka İzmir takımı olan Altay’la karşı karşıya geleceğiz. Onlar geçtiğimiz hafta Karşıyaka’yı yenip, moral buldular ama, bizim de moralimiz gayet yerinde. Güçlü ve kaliteli bir takımız. Rakibimizi kupada eleyip işimize bakacağız. Geçtiğimiz sezon ne denli başarılı olduğumuz ortada, bu sezon bunun üzerine koyarak daha fazlasını yapmak düşüncesindeyiz. İlk kez kendi stadımızda bir maça çıkıyoruz ve güzel bir zemin üzerinde oynayacağız” dedi. Konya Torku Şekerspor’da herhangi bir sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. Fethiyespor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan, ancak tamamen iyileşen Süleyman’ı ise teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın riske atmayacağı öğrenildi.

ŞEKER RECEP KONUK’TA SİFTAHINI YAPIYOR

Konya Torku Şekerspor uzun bir aradan sonra yeni sezonda kendi tesislerinde ilk maçına çıkacak. Türkiye Ziraat Kupası 2. kademe maçında İzmir temsilcisi Altay’ı ağırlayacak olan yeşil-beyazlı ekip kendi sahasındaki ilk siftahını da bu maçla yapmış olacak. Geçtiğimiz sezonunun tamamlanmasının ardından Recep Konuk Tesisleri bakıma alınmıştı. Çehresi tamamen değişen Recep Konuk Tesisleri kupa maçı ile taraftarlarına merhaba diyecek. Zemini değişen sahanın tribünleri de yenilendi. Saha UEFA kriterlerine uygun hale getirildi. Seyirci kapasitesi yüzde 25 arttırılan Recep Konuk Sahasında taraftarlar artık sahaya daha yakın bir şekilde maç izleyecek.  Yenileme çalışmaları dahilinde basın mensuplarının daha rahat çalışmalarına imkan sağlayacak bir tribünde yaptırıldı.

Konya Torku Şekerspor sezon başından buyana ise maçlarını Büyükşehir Belediye Atatürk Stadında oynuyordu. Yeşil-beyazlı ekip İki iç saha ve bir kupa maçını burada oynadı. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı bu maçların tamamını kazandı.

KUPADA DA YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Konya Torku Şekerspor’un alt yapısından yetişen ve yeşil-beyazlı ekibin kalesini başarı ile koruyan genç eldiven Gürsel Yaprakçı Altay’ı yenecek güce ve hırsa sahip olduklarını ifade etti. Yaprakçı: “Takım olarak yaş ortalamamız genç. Ancak çok iyi bir takımız. Tüm takım arkadaşlarım ve ben başarıya açız. Arkadaşlarım ve ben her maçta oynadığımız hırslı ve agresif oyunla bunu ispatlıyoruz. Ligde iyi bir çıkış yakaladık. Kupada da bunu devam ettirmek istiyoruz. Altay’ı yenecek güce ve hırsa sahibiz. Sahada futbolumuzu oynayıp rakibi saf dışı bırakacağız” dedi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri