Şekerspor kupa mesaisinde

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bu sene ilk kez mücadele edeceği Türkiye Kupasında ilk sınavına çıkacak.

Temsilcimiz Başkent deplasmanında Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Cebeci İnönü Stadı’nda oynanacak olan zorlu maç saat 15.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Kütahya bölgesi hakemlerinden Serdar Sözlevi yönetecek. Sözlevi’nin yardımcılığını Evren Tutkun ve Gökmen Canlıdinç yapacak. Karşılaşmanın dördüncü akemi ise Mustafa Cüneyt Çalışkan.

Lig’in ilk haftasında geçtiğimiz hafta sonu Turgutluspor ile karşılaşana ve evine bir puanla dönen yeşil-beyazlılar, bu sezon ilk kez mücadele edeceği Türkiye Kupası’nın ilk maçından galibiyetle ayrılarak yoluna devam etmek istiyor. Kupa maçında Ankara Demirspor karşısında vereceği sınavın ardından Konya’ya dönecek olan yeşil-beyazlılar, önümüzdeki hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Alanyaspor maçının hazırlıklarına başlayacak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bu sezon ilk kez katıldıkları kupada gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini söyledi. Ankara Demirspor önünde galibiyet hedeflediklerini ifade eden Kartal; “Geçtiğimiz hafta sonu Turgutlu önünde galibiyeti kaçıran taraf olduk. Bugün ise hafta sonu yaptığımız hatalardan dersimizi almış olarak bu maça çıkacağız ve kazanmak için mücadele edeceğiz. İnşallah istediğimiz alır ve Konya’nın yüz akı oluruz” diye konuştu.
KUPADA HEYECAN BAŞLIYOR
Futbolda Türkiye Kupası 1. kademe maçları bugün yapılacak. Maçların programı şöyle: 15.30 Lüleburgazspor-İnegölspor (Edirne 25 Kasım) 15.30 Beykoz 1908-Tepecikspor (Beykoz İlçe)
15.30 Eyüpspor-Gebzespor (Eyüp İlçe) 15.30 Yalovaspor-Körfez Belediyespor (Orhangazi İlçe) 15.30 Denizli Belediyespor-İzmirspor (Doğan Seyfi Atlı) 15.30 TKİ Tavşanlı Linyitspor-Dardanelspor (Tavşanlı Ada İlçe) 15.30 Balıkesirspor-Turgutluspor (Balıkesir Atatürk) 20.30 Bucaspor-Göztepe (İzmir Atatürk) 15.30 Ankara Demirspor-Konya Şekerspor (Cebeci İnönü) 15.30 Kırşehirspor-Pursaklarspor (Kırşehir Ahi) 15.30 Çorumspor-Trabzon Karadenizspor (Dr. Turhan Kılıççıoğlu) 15.30 Tokatspor-Çankırı Belediyespor (Tokat Gaziosmanpaşa) 15.30 Kastamonuspor-Bafra Belediyespor (Kastamonu Gazi) 15.30 Belediye Vanspor-Kahramanmaraşspor (Diyarbakır Atatürk-Cezalı) 15.30 Hatayspor-Mersin İdmanyurdu (Hatay Atatürk-Seyircisiz) 15.30 Batman Belediyespor-Şanlıurfaspor (Batman 16 Mayıs) 15.30 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor-Adıyamanspor (Seyrantepe)
Tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak maçları kazanacak ekipler 2. kademeye yükselecek.
TURGUTLUSPOR ŞEKER BERABERLİĞİNE ÜZGÜN
TFF 2. Lig 2. Grup’ta evinde Konya Şekerspor ile berabere kalan Turgutluspor’un teknik direktörü Selahattin Dinçel, “Önümüzdeki maçlarda taraftarımızı sevindirmek istiyoruz” dedi. Dinçel, yaptığı açıklamada, sezonun ilk maçlarının hep zor olduğunu belirterek, basit bir gol yedikleri maçın ikinci yarısında yaşanan sakatlıkların oyun düzenini bozduğunu söyledi. Dinçel, şöyle dedi: “Fakat lige puanla başladık. Üç puanla başlamayı çok istiyorduk, olmadı. Özellikle bu takım karşısında lige puanla başlamak güzel. Önümüzde iki zor maç var. Biri kupa maçı, diğeri ise Göztepe maçı. Futbolcularımı aşırı sıcak havada gösterdikleri üstün mücadeleden kutluyorum. Önümüzdeki maçlarda taraftarımızı sevindirmek istiyoruz.” Dünkü karşılaşmada ambulans ile hastaneye kaldırılan kaleci Sunay’ın el parmağının çıktığı, Turgay’ın ise ayak parmağının kırıldığı, her iki oyuncunun bir kaç hafta takımdaki yerlerini alamayacakları öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri