Şekerspor koltuğunda rahat

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, gurubun 5. hafta maçında geçtiğimiz Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Sarıyerspor’u konuk etti.

Cafercan’ın attığı tek golle üst üste 12. puanını hanesine yazdıran yeşil-beyazlılar, çıkışını devam ettirdi. Eyüp yenilgisi ile lige başlayan ardından sırasıyla Tepecik, Sarıyer ve Denizli Belediyespor maçlarından aldığı dokuz puanla liderlik koltuğuna oturan Şekerspor, İstanbulspor galibiyeti ile bir taraftan seriyi devam ettirirken diğer taraftan da moral buldu. Öte yandan yeşil-beyazlılar kendi saha ve seyircisi önünde ilk kez galibiyetle tanıştı.

Klasman Grubu’nun 6. haftasında deplasmanda Turgutluspor ile karşılaşacak olan yeşil beyazlılar, zorlu İstanbul sınavından eksiksiz ayrıldı. Birçok futbolcusu sarı kart sınırında bulunan Şekerspor’da Pazar günü kart gören futbolcu olmadı. Yeşil-beyazlıların, fıtık ameliyatı olan Murat Gürbüz Erol ve dizinden ameliyat geçirecek olan Samet Gören dışında bir eksiği bulunmuyor. Temsilcimizde Gökhan Caba, Muhammet Reis, Serkan Silan, Turgay, Kadir, Cafercan ve sakatlığı devam eden Murat sarı kart sınırında bulunuyor. Yeşil-beyazlılar Turgutlu maçının hazırlıklarına bugün başlayacak.
İstanbulspor karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle puanını 41’e çıkartan yeşil-beyazlılar, bir taraftan liderliğini sürdürürken diğer taraftan da rakiplerinin puan kaybetmesi ile koltuğunda rahat bir nefes aldı. Yeşil-beyazlılar en yakın takipçisi Eyüpspor’un 3 puan önünde ve +27 averajla liderliğine devam etti. 2. sırada bulunan Eyüpspor ise kendi saha ve seyircisi önünde Sarıyer’e 2-1 mağlup oldu. İki hafta öncesine kadar lider durumdu bulunan Turgutluspor ise Fethiyespor’a 2-1 yenilgi ve Şekerspor’un 5 puan gerisine düştü. Grubun 5. haftasında alınan sonuçlar ve önümüzdeki haftanın maçları ise şöyle: 2. Klasman Grubu 5. hafta sonuçları: Fethiyespor 2-1 Turgutluspor, Konya Şekerspor 1-0 İstanbulspor,  Alanyaspor 2-2 Denizli Belediyespor, Eyüpspor 1-2 Sarıyer. 2. Klasman Grubu 6. hafta maçları: Denizli Belediyespor-Eyüpspor, İstanbulspor-Alanyaspor, Turgutluspor-Konya Şekerspor, Sarıyer-Tepecikspor. 
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, İstanbulspor önünde baştan sona üstün bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. İlk dakikalardan itibaren rakibi üzerinde baskı kurduklarını ve pozisyonlar ürettiklerini ifade eden Erence; “Girdiğimiz pozisyonları kaçırdıkça İstanbulspor’un direnci arttı. Ancak usta ve tecrübeli ayaklarımız sayesinde golü bulduk. Daha erken gol atmış olsaydık farklı kazanabileceğimiz bir maçtı. 1-0’da olsa kazandığımız için mutluyuz. Ayrıca aldığımız üç puan rakiplerimizin kaybetmesi ile birlikte daha da büyük bir değer kazandı. Lig’in bundan sonraki haftalarında galibiyetler almaya ve seriyi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri