Şekerspor kolları sıvıyor

Yeni sezon çalışmalarının startını önümüzdeki günlerde verecek olan yeşil-beyazlılar, bugünden itibaren bir araya gelmeye başlayacak. Bir gurup futbolcu, bugün Anıt Hastanesinde sağlık kontrollerinde

Yeni sezon çalışmalarının startını önümüzdeki günlerde verecek olan yeşil-beyazlılar, bugünden itibaren bir araya gelmeye başlayacak. Bir gurup futbolcu, bugün Anıt Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirilecek

 

 

Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Recep Konuk Tesisleri’ni bakıma alan yeşil-beyazlılar, lige kadar tesisleri bitirmenin hesaplarını yapıyor. Öte yandan 20 Temmuz’da antrenmanlara başlayacak olan yeşil-beyazlılar, bugünden itibaren toparlanmaya başlayacak. Eski ve yeni transferlerden bir gurup futbolcu, bugün Anıt Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirilecek.

 

Ligin sona ermesi ile birlikte yeni bir yapılanmanın içine giren yeşil-beyazlılar, 2010-2011futbol sezonunda formasını terleten birçok isimle yollarını ayırdı. Bunun ardından yeni teknik adam Metin Altınay ile birlikte sıkı bir çalışmanın içine giren yeşil-beyazlılar, 7 futbolcuyu renklerine bağladı. Son olarak kaleci Akın Vardar ile anlaşan Torku Şekerspor 2-3 oyuncu daha transfer ederek yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.

 

19 Temmuz Salı günü Konya’da olması beklenen teknik adamın hazırladığı rapora göre, yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Ligi’nden Süper Lig’e adım atan başarılı takımı Orduspor’un iki futbolcusu ile yakından ilgileniyor. Şekerspor mor-beyazlı kulübün santraforu Ahmet Güven ve forvet arkası oynayan Bilal Türkgüler ile anlaşmaya yakın. Ayrıca Altınay’ın Güngören Belediyespor’dan eski öğrencisi stoper Seçkin Bektaş, ile anlaşıldığı gelen haberler arasında. Yeşil-Beyazlılar, daha önce Çorumspor’dan Eren Görür, Beypazarı’ndan Özgür Çelik ve Hüseyin İriç, Güngören Belediyespor’dan İlkay Margılıçlı Tavşanlı Linyitspor’dan Tanju Yavuz, Nazilli Belediyespor’dan Kenan Karışık ve Karşıyaka’dan Akın Vardar ile anlaşmıştı.

 

Yeşil-beyazlıların renklerine bağlamak istediği Güngören’den Seçkin Bektaş’ın bu hafta içinde resmi sözleşmeye imza atacağı gelen haberler arasında. Tecrübeli futbolcu Seçkin Bektaş 1982 İstanbul doğumlu. Futbola İstanbulspor altyapısında başlayan Seçkin, daha sonra Güngören Belediyespor altyapısına transfer oldu. 2002 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alındı. Güngören Belediyespor için ilk resmî karşılaşmasına 2 Kasım 2002 tarihinde Sidespor’a karşı oynanan 2. Lig karşılaşmasında çıktı. İlk sezonunda hazla forma şansı bulamasa da as takımdaki ikinci sezonunda kısa süre içerisinde ilk onbirde düzenli olarak forma giymeye başladı. 2007-08 sezonunda takımıyla 2. Lig play-off karşılaşmalarında şampiyon olup 1. Lig’e yükselmeyi başardı. 2009-10 sezonunda takımıyla 2. Lig’i ikinci sırada tamamlayıp tekrar’dan 1. Lig’e yükselmeyi başardı. 2009-10 sezonunda henüz as takım için bir resmî karşılaşmada forma giymedi ve daha çok A 2 takım için görev alıyor. Ayrıca Altınay’ın raporuna göre yeşil-beyazlılar, kaliteli bir solbeki renklerine bağlamak istiyor.

 

Öte yandan Altınay’ın hazırladığı rapora göre yeşil-beyazlılar, kaliteli bir solbeki renklerine bağlamak istiyor. Şu an için takımda görünen en büyük eksiğin solbek olduğunu ifade eden Metin Altınay; “Kaliteli bir futbolcu ile bu açığımızı kapattıktan sonra yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız. Kadromuza kattığımız oyuncuların bize çok faydası olacağını düşünüyorum. Aldığımız oyuncuların birkaçı benim eski öğrencilerimden zaten o yüzden bize çok şey katacaklarına inanıyorum” dedi. Ayrıca Şekerspor, şu an için ellerinde bulundurduğu 21 kişilik takım kadrosunu daha yukarılara çekmenin hesaplarını yapıyor. Bu doğrultuda Şekerspor, Konya ve Konya dışından gelen genç ve kaliteli isimleri, yapacağı seçmelerle A takıma kazandırmak istiyor. Yeşil-beyazlılar, 23 Temmuz Cumartesi günü Şehit Muharrem Samur Sahası’nda futbolcu seçmeleri yapacak. Kulüp yetkililerinin verdiği bilgiye göre yapılacak olan seçmelere lisanslı ve lisanssız futbolcular katılabilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri