Şekerspor Kocaelispor sınavında

Süper Toto 2. Lig Kırmız Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Kocaelispor’u konuk edecek.
Recep Konuk Spor Tesisleri’nde oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Lig’de liderliğini 21 puanla sürdüren Şekerspor ile alt sıralara demir atan Kocaelispor karşılaşmasını Balıkesir bölgesi ulusal hakemlerinden Serdar Karakaş yönetecek. Karakaş’ın yardımcılığını Arda Yıldırım ve Ahmet Ayaz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Murat Orhan.
Konya Şekerspor kendi evinde Kocaelispor’u mağlup ederek geçtiğimiz hafta deplasmanda aldığı Tokatspor galibiyetini taçlandırmanın hesaplarını yapıyor. Alacağı galibiyetle iyi bir serinin başlangıcını yapmak ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geçmek isteyen yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları düzelmeye başlayan Bahadır ve Rıdvan takımla birlikte çalışmalarını tamamladı. İstanbul’dan dönen Zafer Biryol ise antrenmanlara düz koşu yaparak katıldı. Şekerspor’da bu üç futbolcu dışında önemli bir eksik bulunmuyor.
Şekerspor, ligde ve Türkiye kupasında yakaladığı başarı grafiği ile Konya spor kamuoyunu gururlandırdı. Lige Adana Demirspor beraberliği ile başlayan yeşil-beyazlılar bu karşılaşma ile birlikte üst üste yedi hafta yenilmedi. Ancak sezonun 8. hafta maçında ligdeki ilk ve şuana kadarki ilk yenilgisini 1461 Trabzonspor karşısında aldı. Bu karşılaşmanın ardından kısa süreli bir duraklama dönemine giren yeşil-beyazlı ekip ligdeki en güçlü rakibi ve takipçisi Elazığspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Ancak bu maçtan sonra üzerindeki bu şanssızlığı atan Konya Torku Şekerspor kazanmaya devam etti. Kupada güçlü Erciyesspor’u eleyerek gruplara kalma başarısını gösteren temsilcimiz bu maçın hemen ardından zorlu Tokatspor deplasmanını da kayıpsız geçerek yoluna emin adımlarla devam etti. Ayrıca Şekerspor kupada ve ligde aldığı başarılı sonuçlarla yoluna devam ederken mücadele ettiği ligde de en çok gol atan takım konumunda.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Tokatspor galibiyetinden sonra iyi bir serinin başlangıcını yapmak için Kocaelispor maçından mutlak üç puanla ayrılmak istediklerini söyledi. Rakiplerinin ligdeki durumunun kendilerini ilgilendirmediğini ve şampiyonluk yolunda kazanmaktan başka bir şey düşünmediklerini ifade eden Altıparmak; “Kendi saha ve seyircimiz önünde kazanacağımızı düşündüğümüz önemli bir sınava daha çıkacağız. Taraftarlarımızın desteği ile istediğimiz üç puanı alacağımızdan eminiz. Bu açıdan bugün oynanacak zorlu maçta tüm taraftarlarımızın ve Konya spor camiasının desteğini bekliyoruz” dedi.
Öte yandan ligin 11. haftası dün oynanan 1461 Trabzon-Elazığspor maçı ile start aldı. Zorlu hafta bugün oynanacak 8 karşılaşma ile sona erecek. Günün programı ise şöyle: Pendikspor-Sakaryaspor, Fethiyespor-Ş.Urfaspor, Balıkesirspor-Tokatspor, Konya Torku Şekerspor-Kocaelispor, Belediye Vanspor-Ofspor, Pursaklarspor-Tarsus İdman Yurdu, Eyüpspor-Türk Telekomspor, Adana Demirspor-Dardanelspor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri