Şekerspor, Kırıkkale sınavında

TFF 2. Lig 3. Klasman Grubunda mücadele eden ve grubun ilk haftasını bay olarak kapatan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bugün ilk karşılaşmasında deplasmanda MKE Kırıkkalespor ile karşı karşıya geliyor.
Kırıkkale Fikret Karabudak Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Zorlu karşılaşmayı Mehmet Fatih Gökçe yönetecek. Gökçe’nin yardımcılığını Şenol Ersoy ve Koray Yıldızer yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Erdinç Kırıcı. Klasman Grubu’nda 27 puanla 4. sırada yer alan ve zirve hesapları yapan yeşil-beyazlılar, 24 puanla 6. sırada bulunan Kırıkkale’yi mağlup ederek grup maçlarına moralli bir başlangıç yapmak istiyor.
Klasman grubunda önce Play-Off’u ardından Bank Asya’yı hedefleyen Şekerspor, Kırıkkale deplasmanında bir kaza yaşamak istemiyor. İlk yarının ilk maçında Kırıkkale’yi deplasmanda 1-0’lık skorla deviren yeşil-beyazlılar aynı başarıyı tekrar etmek istiyor. Oyuncularını zorlu maça galibiyet parolası ile motive eden Teknik Direktör İsmail Kartal’ın karşılaşmanın oynanacağı Fikret Karabudak Stadı’nın zemininden çekindiği belirtildi. Mutlak galibiyet parolası ile maça çıkacak olan temsilcimizde cezalı Kenan Başkan ve Ferhat Yayla Kırıkkale önünde forma giyemeyecek. Bu futbolcuların dışına önemli bir eksiği bulunmayan yeşil-beyazlılarda yeni transferlerin performansları ise merakla bekleniyor.
Ara transfer harekatına Konyasporlu Uğur Yanıkdemir’i alarak başlayan ardından bir an olsun durmayan yeşil-beyazlı yönetim Şekerspor’a şu oyuncuları transfer etti:Anadolu Üsküdarspor’dan 1987 Doğumlu Ferhat Yayla (sol bek), Sivasspor’dan 1986 Doğumlu Murat Yılmaz (orta saha) Gebzespor’dan 1980 Doğumlu Emrehan Ceylan (kaleci) Tokatspor’dan forvet oyuncusu Şinasi Ev, Denizlispor’dan İlkay Demir, Emirhan Özdemir, Onur Akbay ve Fenerbahçe alt yapısından yetişen kaleci Ali Melih Çelik.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kırıkkale karşılaşmasında tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi. Lig başlamadan önce önlerine koydukları hedefler doğrultusunda barılı olmak istediklerini ifade eden Kartal; “Bizim ilk hedefimiz Bank Asya 1. Ligi’ne çıkabilmek. Bunu başaracak güçte ve inançta olduğumuzu düşünüyorum. Bu doğrultuda Kırıkkale maçını kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Oyuncularımı galibiyete odakladım. Bu karşılaşmada puan kaybı düşünmüyorum. Ara transfer döneminde yaptığımız değişiklikler ve aldığımız futbolcularla daha kaliteli bir ekip olduk. Bu kalitemizi maçlarda sahaya yansıtabilmemiz içinde gerekli çalışmaları yaptık. Ayrıca eski ve yeni futbolcuların kaynaşmaları ve aralarındaki uyum sürecinin daha çabuk gelişmesi açısından ilk haftayı bay olarak geçmemiz de bizim için bir avantaj oldu. Şimdi lige hazır durumdayız ve Kırıkkale galibiyeti ile lige başlamanın hesaplarını yapıyoruz. Ekip olarak bunu başaracak güçteyiz ve evimize galibiyetle dönmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.
ERENCE: İYİ BİR TAKIM OLDUK
Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise son transferler ve kapattığımız çalışma dönemi ile daha iyi bir takım haline geldiklerini söyledi. İkinci yarıya iyi başlamak istediklerini ve bugün oynanacak olan Kırıkkale maçını kazanmaktan başka bir düşüncelerinin olmadığını kaydeden Erence; “Önce Play-Off’u hedefliyoruz, ardından Bank Asya’ya yükselmenin planlarını yapıyoruz. Klasman grubunu 1. bitirmek istiyoruz. Bunun için grup maçlarına iyi bir başlangıç yapmak ve Kırıkkale’yi mağlup etmek istiyoruz. Yönetim kurulu ve camia olarak bu konuda teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri