Şekerspor, İstanbulspor sınavında

TFF 2. Lig 3. Klasman grubunda mücadele eden ve ligi 9 puan farkla zirvede tamamlamayı garantileyen yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, grubun son maçında bugün İstanbulspora konuk olacak.

Bahçelievler İl Özer İdare Spor Sahası’nda oynanacak olan karşılaşma saat 15.30’da başlayacak. Ligin zirvesinden çok düşme hattını yakından ilgilendiren zorlu karşılaşmada Samsun bölgesi hakemlerinden Mürvet Sezer görev yapacak. Sezer’in yardımcılığını Ali Tatlıcıoğlu ve Sedat Utangaç yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise İlkay Aydın.

Ligin son maçını galibiyetle tamamlamanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar ligin son haftasına girilirken 60 puan ve en yakın takipçisi ile arasında 9 puan farkla zirvede yer alıyor. İstanbul temsilcisi ise 45 puanla 7. sırada bulunuyor. İstanbulspor ligde kalmanın hesaplarını yaparken yeşil-beyazlı temsilcimiz ise ligin son maçını kazanarak Play-Off’a moralli gitmek istiyor.
Etimesgut Şekerspor’u yenerek ligde kalma mücadelesi içinde olan takımların kaderine etki etmeyeceğini gösteren yeşil-beyazlılar İstanbulspor’u da yenerek lige galibiyetle nokta koymak istiyor. Yeşil-beyazlılarda cezaları sona eren Murat, Cem Baki ve Şinasi İstanbulspor deplasmanında forma giyebileceği belirtilirken, cezalı Emre Köksal ve sezonu kapatan kaleci Emrehan takımdaki yerlerini alamayacak.
Geçen hafta evinde konuk ettiği Ankara temsilcisi karşısında sahaya birçok oyuncusundan yoksun çıkmasına rağmen rakibini rahat geçen yeşil-beyazlılar İstanbul’dan galibiyetle dönerek ligi 63 puanla noktalamak istiyor. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, hiçbir şaibeli söylentiye yer vermemek için İstanbul deplasmanında sahaya tam kadro ile çıkacağı kaydedildi. Öte yandan bir süre kadro dışı kalmasına rağmen başarılı bir grafik ortaya koyan Faruk Temel, ligde son haftaya girilirken gol krallığı yarışında 14 golle 3.sırada yer alıyor. Krallıkta Zeytinburnusporlu Ender Alkan 16 golle zirvede yer alırken, Kırşehirsporlu Mustafa Kaya ise 15 golle ikinci sırada yer alıyor. Geçen hafta Etimesgut ağlarına 3 gol birden göndererek krallıkta iddialı hale gelen Faruk’un gol kralı olması için İstanbulspor ağlarına 3 gol göndermesi, Zeytinburnusporlu Ender’in ise haftayı boş geçirmesi gerekiyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligin son maçında İstanbulspor ile karşı karşıya geleceklerini ve kazanmak istediklerini söyledi. Ligi 63 puan ve moralli bitirmek istediklerinin altını çizen Kartal; “Ligin son maçından üç puan alarak hedefimize doğru emin bir adım daha atmak istiyoruz. Bunun için İstanbulspor’u deplasmanda yenerek Play-Off için moral bulacağımıza inanıyorum. Play-Off maçlarında zorlu rakipler bizi bekliyor. Hedefimize ulaşmak ve bu zorlu maçlarda başarılı olmak için ligi moralli bitirmek istiyoruz. Bunun için bugün oynayacağımız İstanbul maçını kazanarak ligi galibiyetle tamamlamak istiyoruz. Şu ana kadar ligde oldukça iyi mücadele ettik ve anlımızın akı ile buralara kadar geldik. Play-Off’ta da başarılı olmak ve Bank Asya 1. Ligi’ne çıkmak için mücadele edeceğiz. Hedefimize ulaşmak için bugün atacağımız son adımı da kayıpsız geçmek istiyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri