Şekerspor ilk çalışmasını yaptı

Konya Şekerspor, kamp yapmak için gittiği Çumra’da yeni sezonun ilk çalışmasını dün sabah gerçekleştirdi.

Sabah 10.00’da başlayan antrenmana Cafercan Aksu, Kadir Demir, Anıl Abanoz, Gürsel Yaprakçı, Onur Akbay, Turgay Bahadır,  Muhammet Reis, Ali Melih, Rıdvan Sağlam, Erman, Barış, Murat Dilek Mehmet Balban, Ahmet Önal, Süleyman Canbolat, Sabri, İshak Çakmak, Abdullah Çoban, Hasan Fidan ve seçmelerde beğenilen dört oyuncu da katıldı. Şekersporlu genç yetenek Ömer Ali Şahiner ise milli takım kampında olduğu için çalışmalara katılmadı. Şahiner 19 Temmuz’dan sonra Çumra’daki kampa dahil olacak.

Kamp ortamının mükemmel olduğunu dile getiren teknik direktör Mehmet Altıparmak, “Çumra’da serin bir havada çalışmaya başladık. Mükemmel bir ortam var. Diğer yerlerde sıcaklığa bakınca, burası son derece serin. Rüzgarlı bir havada ilk çalışmamızı gerçekleştirdik. Her geçen gün tempo artırarak antrenmanları sürdüreceğiz. Konya Şekerspor, bu sezon istediğini elde edecek. Geçtiğimiz sezondan kalan oturmuş bir kadromuz var. Bana göre gayet başarılı olan bu kadromuzu, beş oyuncuyla takviye ettik. Hazırlık çalışmalarımız sırasında eksiklerimiz var mı, ona bakacağız. Eksik görürsek bir iki oyuncu daha alabiliriz. Seçmelerde beğendiğimiz dört arkadaşımızın da, takıma uyum sağlayacağını düşünüyorum. Şimdilik her şey yolunda” ifadelerini kullandı. Çumra Şeker Fabrikası tesislerinde kamp yapan yeşil-beyazlılar, sabah 10.00 ve akşam 18.30’da olmak üzere günde iki antrenman gerçekleştirecek.
ALTIPARMAK: STATÜDEN MEMNUNUZ
Yeni statüden de memnun olduğunu belirten başarılı teknik adam Altıparmak, “2. Lig’deki yeni statü memnuniyet verici. Böyle bir statüyle daha başarılı olacağımızı sanıyorum. Nedenine gelince, Türkiye’de futbolcuların alışılagelmiş bir düzeni var. Daha önceki statüde birçok oyuncu ve takım uyum sağlayamıyordu. Şimdi daha iyi oldu. Bu düzenin takımlar için de olumlu olduğunu düşünüyorum. Sürekli az maç yapıyordunuz, rakiplerinizle dört kez karşılaşmak durumunda kalıyordunuz. Ben kendi adamı memnunum” diyerek sözlerini noktaladı. Konya Şekerspor ay sonuna kadar Çumra’da kalacak. Yeşil-beyazlı ekip daha sonra 3 gün izin yapacak. İznin ardından ikinci etap çalışmalarına başlayacak olan Konya Şekerspor bu hazırlıklarını Kızılcahamam Patalya Otel’de gerçekleştirecek.
TFF 2. LİG STATÜSÜ DEĞİŞTİ
Geçtiğimiz sezonlarda; Eleme Grubu, Klasman Grubu, Yükselme Grubu ve Play-Off'lar şeklinde yapılanan TFF 2. Lig'de de köklü değişikliklere gidildi. Bu değişiklikler çerçevesinde, TFF 2. Lig; 18 takımdan oluşan 2 gruptan oluşacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan TFF 1. Lig'e yükselecek. Her iki grupta 2., 3., 4.,  ve 5.  sırayı alan takımlar ise TFF'nin belirleyeceği sahada tek maç eleme usulüyle mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig'e yükselmeye hak kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri