Şekerspor, futbolu ile umut verdi

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Ligin ilk haftasını 1 puanla kapattı. Manisa deplasmanında Turgutluspora konuk olan yeşil-beyazlılar zorlu karşılaşmadan aldığı puanla evine eli boş denmemiş oldu.

Ege bölgesinin boğucu sıcağında mücadele etmek zorunda kalan temsilcimiz buna rağmen oldukça etkili bir futbol ortaya koydu ve galibiyeti kaçıran taraf oldu. Muhammet reis’in golü ile öne geçen temsilcimiz kısa süreli bir durgunluğun ardından Turgay’ın golüne engel olamadı ve maçta durum eşitlendi.

Toplam dört kez su molasının verildiği karşılaşmaya ağırlığını koyan Şekerspor, genç yetenek Ömer Ali ve Murat ile mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Maçın son bölümlerinde ise Ahmet Turan’ın bir şutu direkten döndü. Tüm bu gelişmelerin neticesinde oyunda üstün olan Şekerspor, skor üstünlüğünü sağlayamadı ve zorlu deplasmanda beraberliğe razı oldu. Yeni sezonda yeni bir çehre ve daha genç bir kadro ile giren yeşil-beyazlılar, ortaya koyduğu futbolla tüm camiaya gelecek için umut verdi. Temsilcimiz aldığı bu sonuçla Lig’in ilk haftasında 4. durumda bulunuyor.
Öte yandan zorlu karşılaşmanın ardından Konya’ya dönen yeşil-beyazlılar, dünü izinli olarak geçirdi. Bugün yeniden Recep Konuk Tesisleri’nde bir araya gelecek olan Şekerspor, Lig’in ikinci haftasında kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Alanyaspor maçının hazırlıklarına başlayacak. Alanyaspor geçtiğimiz hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta Akhisar Belediye Ğençlikspor’a 3-0 mağlup oldu ve ligin son sırasında yer aldı.
Öte yandan Akhisar ise aldığı bu galibiyetle Ligin ilk haftasında zirveye oturdu. Dün ligde oynanan 5 karşılaşmanın üçü beraberlikle sonuçlanırken, Akhisar dışında tek galibiyeti Denizli Belediyespor’u deplasmanda 2-1 mağlup eden Sarıyer aldı ve ligin ikinci sıraya yerleşti. Ayrıca Turgutlu Şekerspor maçının dışında Tepecikspor-İstanbulspor ve Fethiyespor-Göztepe maçları da beraberlikle sonuçlandı. Fethiye-Göztepe maçı sonrasında çıkan olaylar ligin ilk haftasına damgasını vurdu.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Turgutlu karşısında oldukça etkili bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. Her iki tarafın da sadece rakipleri ile değil sıcak hava ile de mücadele ettiğinin altını çizen Kartal; “Maç boyunca 4 kez su molası verildi. Buna rağmen sıcak ve basık hava futbola olumsuz olarak yansıdı. Ancak biz her şeye rağmen iyi bir futbol ortaya koymaya çalıştık ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. Ömer Ali ve Murat ile yararlanamadığımız yüzde yüzlük gol pozisyonları var. Ahmet Turan’ın da bir topu direkten döndü. Zorlu açta top yapmaya çalıştık. Öne geçtikten sonra skoru korumaya yönelik kısa süreli bir panik yaşadık ve golü yedik. Ancak maç boyunca gole yakın olan taraf bizdik. Sezon öncesi çalışmalarında iyi bir takım olmanın mücadelesini verdik. Bu konuda çok büyük mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum. İlirleyen haftalarda çok daha iyi bir Şekerspor’u taraftarlarımıza izlettireceğiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri