Şekerspor Fethiye’ye bileniyor

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 16. haftasında deplasmanda Fethiyespor ile karşı karşıya gelecek.

Zorlu karşılaşmanın hazırlarına dün yaptığı tek idmanla başlayan yeşil-beyazlılarda moraller yerinde. Dün öğleden sonra yaptığı tek çalışma ile hazırlıkların startını veren temsilcimizde teknik adam Altıparmak, antrenman öncesinde futbolcuları ile kısa bir toplantı yaptı.

Önlerinde çok önemli ve zorlu bir üç haftanın bulunduğunun altını çizen Altıparmak, aldıkları galibiyetlerle rehavete kapılmadan lig sonunu getirmeleri gerektiğini altını çizdi. Hedefleri olan Bank Asya’ya yükselmek için öncelikle klasman gurubunu şampiyon olarak bitirmeleri gerektiğini vurgulayan Altıparmak, aradaki altı puan farkın kapanmaması için her maçlarına final gözüyle bakmaları gerektiğini ve aynı mücadelelerini kalan haftalarda sergilemeleri gerektiğini ifade etti.
Temsilcimiz, cuma gününe kadar hazırlıklarını kendi tesislerinde ara vermeden sürdürecek. Konya’dan muhtemelen cuma günü ayrılmayı düşünen yeşil-beyazlı kafile karayoluyla Fethiye’ye giderek kampa girecek. TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele veren Konya Şeker, ligde son 3 haftaya girilirken, kendisinden emin. Son puan durumunda ikinci sıraya yükselen Eyüpspor’un 6 puan önünde son 3 haftaya giren yeşil-beyazlılar, play-off’u garantilemesi için Fethiye’den alacağı 3 puanın yanı sıra Eyüpspor’un da puan kaybetmesini bekleyecek. Aksi takdirde heyecan son 2 haftaya taşınacak. Fethiye maçı sonrası haftayı maç yapmadan geçirecek ekibimiz, son hafta ise sahasında Alanyaspor ile karşılaşacak.
6-2’lik Denizli galibiyetinin ardından İstanbulspor deplasmanından 1 puanla dönen yeşil-beyazlılar, Turgutluspor galibiyeti ile puanını 56’ya çıkardı ve en yakın takipçisi ile arasındaki farkı 6’ya çıkardı. Turgutlu ise aldığız yenilgi ile 48 puanda kaldı ve 3. sıraya geriledi. Denizli Belediyespor’u 1-0 mağlup eden Eyüpspor ise 50 puanla 2. sıraya yerleşti. Lig’de kalmak için mücadele eden takımlardan Tepecikspor, Sarıyer’i kendi evinde 1-0 mağlup etti ve puanını 38’e çıkartarak son haftalar öncesinde umut buldu. 38 puanda bulunan bir başka takım İstanbulspor ise Alanyaspor ile deplasmanda 4-4 berabere kaldı.
Zorlu deplasmandan alacağı galibiyetle yakaladığı 6 puanlık avantajı lig sonuna kadar sürdürmek isteyen yeşil-beyazlılarda, sakat futbolcu bulunmuyor. Turgutlu maçında cezalı durumda bulunan ve forma şansı bulamayan Onur Akbay ve Kadir Demirel, cezalarını tamamlamış durumda. Başarılı futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde Fethiye önünde forma şansı bulabilecek. Ayrıca temsilcimizde, zorlu Turgutlu maçında kart gören futbolcu olmadı. Yeşil-beyazlılarda, Cafercan Aksu, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan isimler.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Turgutlu önünde güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Rehavete kapılmadan ligin sonunu getirmeleri gerektiğinin altını çizen Altıparmak; “Lig’in bitimine 3 hafta kala 6 puanlık bir avantajı yakalamış bulunuyoruz. Tek hedefimiz bu avantajımızı kaybetmeden ligi tamamlamak. Bunun için her maçımıza final gözü ile bakıyoruz. Bu hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Fethiyespor maçından üç puanla dönerek şampiyonluk yolunda emin bir adım daha atmak istiyoruz. İyi bir ekibiz ve bunu başaracak gücümüz var. Elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini sahaya yansıtarak Fethiye’den istediğimizi alarak dönmek istiyoruz” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri