Şekerspor Eyüpspor virajında

TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 10. haftasında bugün deplasmanda Eyüpspor ile karşı karşıya geliyor.
Ligde liderliğini sürdüren Şekerspor’un kendisi ile aynı puana sahip Eyüpspor ile oynayacağı zorlu karşılama İstanbul Eyüp Stadı’nda saat 14.30’da başlayacak. Karşılaşmada Diyarbakır Bölgesi hakemlerinden Yusuf Yılmaz görev yapacak. Yılmaz’ın yardımcılığını Nihat Özdayı ve Eyüp Sabri Erdem yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Murat Karadağ.
Konya Şekerspor’da zorlu Eyüpspor maçı öncesinde her hangi bir eksik bulunmuyor. Temsilcimizde sol arka adalesinde çekme bulunan Cafercan, ve bileğinde ödem oluşan Onur’un tedavileri devam ederken başarılı futbolcular antrenmanları düz koşularla tamamladı. Hafta içi tedavilerine aralıksız devam edilen ve Eyüp maçına kadar hazır duruma getirilmeye çalışılan futbolcular, büyük ihtimalle zorlu maçta forma şansı bulabilecek.
Şekerspor, Alanya maçında olduğu gibi Eyüp maçına da tam kadro çıkacak. Klasman grubunda 2. yarının ilk maçına çıkacak olan temsilcimizde birçok futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Cafercan Aksu, Kadir Demirel, Muhammet Reis, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan isimler. Futbolcular Eyüp maçında kart gördükleri takdirde 11. haftada oynanacak Tepecik maçında forma şansı bulamayacak.
9. haftada oynanan maçların ardından, ikinci yarının ilk haftasında oynanacak olan maçlar büyük önem kazandı. Lig’in 10. haftasında zirvede aynı puanda bulunan iki takım karşı karşıya gelecek. Lider Şekerspor ile en yakın takipçisi Eyüpspor’un zorlu haftada oynanacak olan maçı ise nefesleri kesecek nitelikte. Temsilcimiz Eyüp deplasmanında oynayacağı maçta, bir taraftan rövanşı almak, bir diğer taraftan da rakibi ile arayı açıp rahatlamak istiyor. Klasman grubunun ilk haftasında Konya’da oynanan maçı Eyüpspor 1-0 kazanmıştı.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, yaptığı açıklamada, puan sıralamasının ilk iki sırasında yer alan iki takımın karşılaşacağı 90 dakikanın çok zorlu geçeceğini bildirdi. Sahaya galibiyet için çıkacaklarını belirten Altıparmak, “Son haftalarda çok iyi bir hava yakaladık. Bu çıkışımızı deplasmanda Eyüpspor’u yenerek sürdürmek istiyoruz. Rakibimizin gücünü biliyoruz, ancak kazanarak zirvedeki yerimizi sağlamlaştırmak ve play-off için avantaj elde etmek istiyoruz” dedi. Altıparmak, sakatlıkları bulunan Cafercan ve Abdullah’ın tedavilerinin sürdüğünü bu iki futbolcunun oynayıp oynamayacaklarının maç saatinde belli olacağını söyledi. Deplasmanda çok önemli bir mücadeleye çıkacaklarını ifade eden Altıparmak, İstanbul’da yaşayan Konyalılara Eyüp stadında takıma destek vermeleri çağrısında bulundu.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Şekerspor’un iyi futbolculardan kurulu bir takım olduğunu ve bugün oynayacakları Eyüp maçını mutlaka kazanmak istediklerini söyledi. söyledi. Oyuncuların Alanya maçında oynadıkları futbolla neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdiklerini ifade eden Erence; “Lig’de Konya’yı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bugün final gibi bir müsabakaya çıkacağız. Aynı puana sahip rakibimizle deplasmanda karşı karşıya geleceğiz. Eyüpspor 2. Klasman Grubu’nun en disiplinli takımlarından biri. Ancak bizde çok iyi bir takımız. Yönetim kurulu olarak teknik heyetimiz ve sporcularımızın bu maçı kazanacaklarına inancımız tam. İstanbul’dan üç puanla dönen taraf biz olacağız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri