Şekerspor, Etimesgut’u ağırlıyor

TFF 2. Lig 3. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Klasman Grubunun 17. haftasında bugün kendi saha ve seyircisi önünde Etimesgut Şekersporu konuk edecek.

Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan karşılaşma 15.30’da başlayacak. İki şeker takımın mücadelesini Osmaniye bölgesi hakemlerinden Bülent Çenet yönetecek. Çenet’in yardımcılığını Murat Ergin Gözütok ve Burak Ağlamış yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Kadir Tanıyan. En yakın rakibine 9 puan fark atarak Play-Off’ları garantileyen yeşil-beyazlılar, Etimesgut Şekerspor’u yenip taraftarına 3 puan hediye etmek istiyor.

Şekerspor için puandan çok ligi moralli bitirmek adına önem taşıyan maçta kart cezalıları Cem Baki, Emrehan, Şinasi ve Murat ile sezonu kapatan Ferhat Yayla Etimesgut karşısında forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen ve Türk Telekom maçının 18 kişilik kadrosunda yer alan Kenan Başkan’ın ise forma verilmesi halinde oynayabileceği belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirleyeceği tarih ve ilde daha oynanacak Play-Off maçlarını 2 hafta önceden garantileyen yeşil-beyazlı oyuncular bu süre içersinde dinlenme imkanı bulacak. Ankara deplasmanında 4 oyuncunun kart görerek Play-Off maçları öncesi ceza sınırından kurtulması da teknik heyeti sevindirdi. Temsilcimiz böylece Etimesgut Şeker ve İstanbulspor maçları sonrası oynanacak Play-Off maçlarına tam kadro ile çıkma şansını bulacak.
Yeşil-beyazlıların bugün oynayacağı Etimesgut Şekerspor maçı formaliteden öte farklı anlamlar taşıyor. Rakibiyle daha önce oynadığı 3 karşılaşmanın ikisini kaybeden temsilcimiz, sahaya rövanşı almak için çıkacak. Rakibiyle ilk olarak kademe grubunda karşılaşan Şekerspor, evinde oynadığı maçta Cem Baki’nin erken dakikalarda attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen karşılaşmayı 2-1 kaybetmişti. Aynı grupta 17.haftada Etimesgut ile tekrar karşılaşan yeşil-beyazlılar karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı. O maçta daha sonra Şeker’e transfer edilen Özgür Nasuh’da bir gol kaydetmişti. Temsilcimizin gollerini ise Kenan Başkan ve Faruk Temel kaydetmişti. Klasman grubuna galibiyetlerde 1-1 eşitlikle giren iki takının ilk yarıdaki mücadelesini Ankara temsilcisi 2-0 kazanmıştı. Etimesgut ile bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda kalesinde 5 gol gören yeşil-beyazlılar, Etimesgut kalesine ise 3 gol gönderebildi. Grupta temsilcimizin Etimesgut’a karşı şansı tutmazken, yeşil-beyazlıların bu maçı kazanıp taraftarına galibiyet hediye etmek istiyor.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, en yakın takipçilerine 9 puan fark atarak Play-Off’u garantilediklerini ancak Etimesgut maçına aynı özen içinde hazırlandıklarını söyledi. Ligi moralli bitirmek ve taraftarlarına üç puan hediye etmek için galibiyet almak istediklerinin altını çizen Erence; “Tek hedefimiz Bank Asya 1. Ligi’ne yükselebilmek. Ligi zirvede bitirmeyi garantilemiş durumdayız. Ancak Play-Off maçlarına moralli gitmek için alabileceğimiz puanları son iki haftada toplamak istiyoruz. Etimesgut Şeker maçı da moral ve motivasyon açısından önemli bir karşılaşma. Kendi sahamızda taraftarlarımızın önünde iyi mücadele ederek üç puan almak ve son maç için moralimizi artırmak istiyoruz. Play-Off maçlarında sergileyeceğimiz performans açısından alacağımız skorlar önem taşıyor” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri