Şekerspor emin adımlar atıyor

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, transfer çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Son olarak Alanyaspor’un sol kanat oyuncusu Mehmet Balban ve Zeytinburnuspor’un tecrübeli golcüsü Murat Dilek’i renklerine bağlayan yeşil-beyazlılar başarılı futbolcular ile de temaslarını sürdürüyor. Savunmanın sol kanadı için bir futbolcu ile imza aşamasına gelen yeşil-beyazlılar, Almanya’dan da birkaç gurbetçi futbolcu ile temaslarını sürdürüyor. Özelikle öne çıkan gurbetçi bir ismin orta sahanın sağında, forvete yakın mevkide görev yaptığı gelen haberler arasında

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da bulunan teknik adam Mehmet Altıparmak’ın burada beğendiği isimlerle yapılan temaslar olumlu sonuçlandığı takdirde imza aşamasına gelinen isimler kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca yeşil-beyazlılarda Altıparmak’ın verdiği rapor doğrultusunda alt yapıda bulunan 5 isim A takıma kazandırıldı. Geçtiğimiz sezon liglerde gösterdiği performansla dikkat çeken başarılı futbolcular Abdullah, Ahmet, Oğuz, Aykut ve Lokman yeni sezonda Şekerspor’un başarısı için 2. Lig’de mücadele edecek. Ayrıca Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’ın verdiği rapor doğrultusunda hareket eden Şekerspor yönetimi transferlerde de ekonomik davranmayı planlıyor.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, transferi tamamlanan ve resmi sözleşmeye imza atan futbolcuları değerlendirdi. Kendilerine faydalı olacağını düşündükleri önemli isimlerle imza atıklarını ifade eden Altıparmak; “Alanyaspor’dan aldığımız Mehmet Balban’ı uzun süredir izliyordum. Genç ve Türk futbolunun geleceği için umut vadeden bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Takıma oldukça katkı sağlayacağını düşündüğüm bir futbolcu. Ayrıca Şekerspor kendisi içinde iyi bir basamak olacaktır. Genç Balban’ın burada başarılı olacağına inanıyorum ve kendisinin milli takımlara kadar yükseleceğini düşünüyorum. Murat ise liglerin tecrübeli kaliteli golcülerinden bir tanesi. Geçtiğimiz sezon ligin en çok gol atan takımı olmamıza rağmen en çok kaçıran takımı da bizdik. İnşallah yeni transferlerimizle gol yollarında sezonda çok daha iyi bir istatistik yakalarız” diye konuştu.

Öte yandan yeni sezon hazırlıkları için 10 Temmuz’da toplanacak olan Konya Şekerspor iki gün burada çalıştıktan sonra 12 Temmuz tarihinde Çumra Şeker tesislerinde tekrar top başı yapacak. Yeşil-beyazlı oyuncular 10-11 Temmuz tarihlerinde sağlık kontrolünden geçecek. Konya Şekerspor’un Recep Konuk Tesisleri bakıma alınacağı için yeni sezon hazırlıklarını Çumra Şeker tesislerinde yapacağı belirtildi. Yeşil-beyazlı ekip yeni sezonun ilk etap çalışmalarını Çumra’da yapacak. Yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık 1 ay burada sürdürecek olan Konya Şekerspor’un ikinci etap çalışmalarını nerede yapacağı konusu ise netlik kazanmadı. Yeşil-beyazlı ekibin ikinci etap çalışmalarını yapmak için Kızılcahamam’ı düşündüğü belirtiliyor. Ancak konuyla ilgili olarak şuanda kesin bir açıklama yok. Yapılacak toplantının ardından 2. etap kamp yeri belli olacak.

Dış transfer çalışmalarını kamp tarihine kadar sonlandırmayı hedefleyen Konya Şekerspor görüştüğü isimlerle anlaşma sağlandığı takdirde isimleri açıklayacağını bildirdi. Konyaspor’a transfer olduğu iddia edilen genç oyuncu İshak Çakmak konusunda ise yeşil-beyazlı camiadan henüz bir açıklama gelmedi. Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin Ankara’da olduğu ve Konya’ya geldiğinde yapılacak toplantı sonrası nasıl bir yol izleneceği ve tüm konularla ilgili olarak açıklama yapılacağı belirtildi. Konyaspor ile sıkı diyaloglar içinde olan Şekerspor camiası Konyaspor’un Cafercan Aksu’yu da kadrosuna dahil etmek isteğini ve bu konuyla ilgili teklif sunduğunu ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri