Şekerspor Çorum önünde

Geçtiğimiz hafta sonu lider Şanlıurfaya mağlup olarak moral kaybeden Konya Şekerspor, bugün deplasmanda Çorumspor ile karşı karşıya geliyor

Geçtiğimiz hafta sonu lider Şanlıurfa’ya mağlup olarak moral kaybeden Konya Şekerspor, bugün deplasmanda Çorumspor ile karşı karşıya geliyor. Temsilcimizin tek hedefi galibiyetle dönmek

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 25. haftasında bugün deplasmanda Çorumspor ile karşı karşıya geliyor. Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Kazanmanın hesaplarını yapan her iki ekibin vereceği mücadeleyi İzmir Bölgesi ulusal hakemlerinden Ferdi Uludağ yönetecek. Uludağ’ın yardımcılığını Firkat Aras ve İbrahim Bozbey yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy. Geride kalan 9 haftalık periyotta iyi bir performans yakalayarak Play-Off şansı bulmanın çabasını veren yeşil-beyazlılar, zorlu deplasmandan galibiyetle dönmek istiyor.

Çorumspor ile Konya Şekerspor arasında oynanacak karşılaşmayı yönetecek olan Ferdi Uludağ, yeşil-beyazlıların dördüncü kez bir maçına çıkacak. Şekerspor, Uludağ ile çıktığı üç ayrı maçtan üç ayrı sonuçla ayrıldı. Yeşil-beyazılar bir galibiyet, bir beraberlik bir de yenilgi aldı. Temsilcimiz Uludağ’ın yönettiği ve geçtiğimiz yıl oynanan maçta Pendikspor’u 2-0 mağlup ederken yine aynı sezon Kızılcahamamspor’a 1-0 yenildi. Yeşil-beyazlılar 2010 yılında oynadığı Belediye Vanspor maçından ise 1-1’lik skorla ayrıldı.

Şekerspor, lider karşısında ara verdiği iki haftalık çıkışına Çorumspor önünde devam etmenin hesaplarını yapıyor. Yeşil-beyazlılarda cezalı futbolcular Şanlıurfaspor maçında cezalarını tamamladı. Tepecik maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören futbolcular Yusuf Akyel ve Bilal Aziz Şanlıurfa maçında cezalarını tamamladı. Bu isimler teknik heyetin görev vermesi halinde Çorum maçında forma şansı bulabilecek. Ayrıca Şekerspor’da Mehmet Balban ve Uğur Bulut, ceza sınırında bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz gün yapılan idmanda ayak bileğine darbe alan Orhun’un kırık şüphesi ile kontrolleri yapıldı. Bu futbolcu Çorumspor maçında forma giyemeyecek.

Konya Şekerspor, karşılaşma öncesinde Play-Offlar’a kadar çıkabilmenin hesaplarını yaparken, Çorumspor ise ligde kalmanın çabasını veriyor. Temsilcimiz Şekerspor ligin 25. haftasına 29 puanla ligin 11. sırasında giriyor. Çorumspor ise 13 puanla 15. sırada yer alıyor. Geride kalan 25 haftanın sonunda gol yollarında oldukça etkisiz bir performans ortaya koyan Çorumspor, rakip kalelere sadece 15 gol atarken, kalesinde ise 44 gol gördü. Çorum bu istatistikle ligin en çok gol yiyen 3 ekibinden birisi konumunda bulunuyor. Konya Şekerspor ise 25 haftada 29 gol atarken kalesinde ise 31 gol gördü. İki ekip ligin ilk yarısının 8. haftasında Konya’da karşı karşıya geldi. Zorlu maç 1-1 sona ermişti.

Öte yandan Spor Toto 2. Lig’de 25. hafta maçları bugün tamamlanacak. 2. Lig’de beyaz ve kırmızı gruplarda günün programı ise şöyle: Beyaz Grup: 13.30 Yeni Malatyaspor-Balıkesirspor, 13.30 Çorumspor-Konya Torku Şekerspor, 13.30 Şanlıurfaspor-Ofspor, 13.30 Tepecikspor-Pendikspor, 13.30 Kocaelispor-Gaziosmanpaşaspor, 13.30 İskenderun Demir Çelikspor-Tokatspor, 19.00 Altay-Diyarbakırspor. Kırmızı Grup:  13.30 Kızılcahamamspor-Altınordu, 13.30 Kırklarelispor-Adıyamanspor, 13.30 Fethiyespor-Sarıyer, 13.30 1461 Trabzon-Adana Demirspor, 13.30 Alanyaspor-Çankırıspor.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri