Şekerspor boş durmuyor

Birleşme çalışmalarına devam eden Şekerspor, bir diğer taraftan da transfer harekatını sürdürüyor

Temsilcimiz, Şanlıurfaspor’un kalecisi Ziya Aydın ve Giresunspor’un stoperi Volkan Koçaloğlu ile yakından ilgileniyor

 

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, bir taraftan Konyaspor ile aynı çatı altında olmak için çalışmalarını sürdürürken bir diğer taraftan da transfer girişimlerini devam ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde iki futbolcu ile prensipte anlaşan yeşil-beyazlılar, bu kez bir kaleci ve birde stoper ile yakından ilgileniyor. Şanlıurfaspor’un kalecisi Ziya Aydın ve Giresinspor’un stoperi Volkan Koçaloğlu’nu renklerine bağlamak isteyen yeşil-beyazlılarda temaslar devam ediyor. Temsilcimiz tecrübeli iki isimle anlaştığı takdirde sözleşme imzalayacak.

VOLKAN KOÇALOĞLU KİMDİR?

Şekerspor’un kadrosunda görmek istediği tecrübeli futbolcu Volkan Koçaloğlu, 1979 Samsun doğumlu. Futbola Çarşambaspor altyapısında başlayan Volkan, daha sonra 1997 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak buraya as takıma alındı. Altıntepsi Makelspor için ilk resmi karşılaşmasına 8 Şubat 1998 tarihinde Pazarspor’a karşı oynanan 3. Lig karşılaşmasında çıktı.Çarşambaspor’da ki ilk sezonunda sadece dört lig karşılaşmasında görev alsa da ilerleyen sezonlarda ilk on birin devamlı oynayan futbolcusu olmayı başardı. 8 sezon burada görev aldıktan sonra 2005-2006 sezonun başında 2. Lig ekiplerinden Adıyamanspor’a transfer oldu. Burada uyum sorunu yaşamadan ilk on birin vazgeçilmez futbolcusu oldu ve üç sezon forma giydi. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu ve burada da ilk on birde düzenli oynamaya başladı. Takımıyla 2006-07 sezonunu 2. sıra’da tamamlayıp Süper Lig’e yükselmeyi başardı. Bir sezon’da Süper Lig’de oynadıktan sonra 2008-2009 sezonunda Çaykur Rizespor için oynadı. 2009-2011 sezonunda Konyaspor’a transfer oldu. Takımıyla 1. Lig play-off şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig yükseldi fakat buna rağmen sezon bitimi takım’dan ayrıldı. 2010-2011 sezonun başında 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’la anlaşarak buraya transfer oldu.

ZİYA AYDIN KİMDİR?

Ziya Aydın ise 1979 Trabzon doğumlu. Futbola Akçaabat Sebatspor altyapısında başladı ve 1998 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takımı alındı. Burada yarım sezon birinci kaleci olarak oynadı ve sezon ortası Süper Lig’in köklü ekiplerinden Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Burada ilk Süper Lig karşılaşmasını 16 Ocak 2000 tarihinde Erzurumspor’a karşı oynadı. Dört sezon Gençlerbirliği’nde yedek kaleci olarak görev aldıktan sonra Yozgatspor’a transfer oldu. Daha sonra birçok Süper Lig ve 1. Lig ekibinde oynadı. 2010-11 sezonunda itibaren Kartalspor’da oynadı. Fakat bir sezonun aradan sonra buradan ayrılıp Şanlıurfaspor’a transfer oldu. 3 kez millî takımlara çağrılan Ziya Aydın, 1 kez Türkiye U-19, 1 kez de Türkiye U-21forması olmak üzere toplam 2 kez millî formayı giymiştir.

Şekerspor’un hocası Mustafa Çapanoğlu’nun durumu belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz sezonun bitiminde Teknik adam Çapanoğlu, yeşil-beyazlı yönetim kurulu ile yola devam etme kararı aldıklarını ve kısa sürede yeni sezon çalışmalarına başlayacaklarını açıklamıştı. Ancak yaşanan kongre sürecinin ardından gerçekleştirilmesi planlanan birleşme durumu ile tüm çalışmalar gibi teknik adımın durumu da belirsizlik içine girdi. Kulislerde dolaşan söylentilere göre ilk plan Konya Şeker’in markalarından biri olan Torku’nun Konyaspor’a isim sponsoru olması. 3 yıllık bir sponsorluk planlanırken, bu sponsorluktan Konyaspor toplamda 9 milyon lira kazanacak.  Aynı zamanda oyuncu transferi noktasında da iki kulüp birlikte hareket edecek.  Birliktelik noktasında Şekerspor’un da adının değişeceği ifade ediliyor. Yeşil beyazlıların isminin Anadolu Selçuklu Gençlik ve Spor kulübü olacağı ve bu doğrultuda renkleri ve ambleminin de değişmesi gündemde.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri