Şekerspor Bolu kampına gitti

Ligde yeni sezonda Ege grubunda ilk iki mücadelesi yapmaya hazırlanan Şekersporun Bolu kampı dün akşam başladı. Transferi yüzde 90 tamamlayan yeşil-beyazlılar, dün öğle yemeğinden sonra kulüp önünde kesilen kurban ile yöneticilere tarafından Boluya uğurla

Şekerspor’un Bolu Termal oteldeki kampı 10’ar gün olmak üzere 3 dönem halinde gerçekleştirilecek. Bu dönem içerisinde de bol hazırlık maçları yapılacak.

Yeşil-beyazlı ekibini yeni döneme hazırlıkları öncesi dün kulüpte bir basın toplantısı yapan kulüp başkanı Yavuz Erence ve teknik direktör İsmail kartal, takım hakkında bilgi verdiler. Şekerspor olarak geçen yıl 3 branşta; Bisiklet, Güreş ve Futbolda başarılı bir dönem geçirdiklerini ve hedeflere ulaştıklarını söyleyen Başkan Erence, bisiklette son yılların en iyi derecelerini aldıklarını, güreşte şu anda 11 sporcularının milli takım kamplarında olduğunu dile getirdi. Erence, güreşte alt yapıya önem vereceklerini ve bunun başına Nazmi Avluca’yı getirerek ilçe ve okulları tarayarak 50 kişiye yakın bir güreş okulu oluşturacaklarını sözlerine ekledi.
Başkan Erence, futbolda da Şekerspor’u amatör kümeden 2. lige kadar getirdiklerini ve geçtiğimiz yıl 2. ligi tanımamalarına rağmen hedefe ulaştıklarını, Bank Asya 1. ligine yükselmeyi play-off maçlarında kaçırdıklarını dile getirdi. B gençlerde, ilk kez Konya’ya Türkiye 3’üncülüğünü getirdiklerini, alt yapıda başarılı olduklarını, yaz spor okullarını açtıklarını belirten Erence, “amacımız, Konya sporuna ve Konya gençliğine hizmet etmek ve katkı sağlamaktır” dedi.
Futbolda yeni dönem hazırlıkları içinde bilgi veren Başkan Erence, açıklamasına şöyle devam etti. “Kadromuzu biraz daha gençleştirdik. Ücretlerinde indirim yapmayan futbolcularla yollarımızı ayırdık ve kadroda yaş ortalamasını 26’dan 23.4’e çektik. Geçene yıl 3 branşta 2 milyon 750 bin lira dolayında biri harcama gerçekleştirdik. Bu yıl, bu rakamları daha aşağılara çekmek istiyoruz. Şekerspor olarak mütevazi biri kadro oluşturduk. Transferde ene yüksek ödediğimizi rakam 150 bin lira. BAL takımdan 6 futbolcumuz kampa katıldı. Hocamızla yolumuza devam ettik. Yeni sezonda elimizden gelenin en iyisini yapmamak istiyoruz. Transferi yüzde 90 bitirdik. Ancak, bir forvet, bir orta saha ve bir defans oyuncusu alarak transferi kapatacağız.”
Şekerspor olarak maçlarını kendi sahalarında oynayacaklarını, ikinci saha olarak Selçuklu Belediye sahasını Federasyona bildireceklerini söyleyen Şekerspor başkanı yavuz Erence,  ligde en iyi, en temiz futbol oynanan grubun Ege grubu olduğunu da dile getirdi. Erence, Göztepe ve Sarıyer’in çok iyi transferlere yaptığını, Denizli Belediyespor’un ise oturmuş bir kadroya sahip olduğunu, ligin bu sezon daha çekişmeli geçeceğini açıkladı.. Erence, Konyaspor’un küme düşmesine de çok üzüldüklerini belirtti ve her zaman iş birliği yapmaya hazır olduklarını, PAF takımından bazı oyuncuları alabileceklerini belirtti.
Şekerspor takıma kaptanlığına getirilen, yeni transferlerden kaleci Ziya ise, kendisini transfer edenlere teşekkür etti. Şekerspor’u mütevazi bir kadro ile şampiyon yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen kaptan Ziya açıklamasını şöyle sürdürdü. “Böyle kaliteli arkadaşların bulunduğu biri takıma geldiğim için mutluyum. Beni bu takıma transfer eden yönetici ve teknik adamlarımıza da teşekkür ederim” dedi.
Şekerspor teknik direktörü İsmail Kartal ise, yeni sezonun Şekerspor’a hayırlı olması dileğinde bulundu. Kartal, “krizi lehimize çevirmek için transfer maliyetlerini lehimize çevirmeyi başardık. Bize katkı sağlayacak, bütçemize uygun ve takım disiplinine uyacak futbolcuları transfer ettik. Bu futbolcuların bizi mahcup etmeyeceklerine inanıyoruz” dedi.. Kartal, geçen yıldan hiç bir futbolcunun da kulüpten alacağının kalmadığını da belirterek, “adaletli, dürüst bir kulüp olduğumuzu kabul ettirdik” diye konuştu. Kartal; hedefin hiç bir zaman bitmeyeceğini de dile getirdi.. Şekerspor’da teknik direktör İsmail Kartal’ın yardımcılığını Bilal Şar, kaleci antrenörlüğünü ise Alper Mutlu Özel yapacak. 
Şekerspor yönetimi, geçen yılki kadrodan 9 futbolcu ile yola devam etme kararı aldı. Bu futbolcular şunlar: Şinasi Ev, Muhammet Reis, Onur Akbay, A. Melih Özçelik (kaleci), Anıl Abanoz, Gürsel Yaprakçı (kaleci), M. Abdullah Çoban, Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak. Yeni transferler ve geldikleri takımlar ise şöyle. Kadir Demirel (Tarsus İY), Ziya Aydın (Boluspor-kaleci), Samet Gören (Beykoz), Evren Odyakmaz (Tokatspor), Serkan Silan (Marmarisspor), Hasan Engin Ekler (Beylerbeyi-16 kez U18 Milli oldu), Ahmet Turan Solak (Tokataspor), Murat Gürbüzerol (Marmarisspor- 4 mez U18 Milli oldu), Rıdvan sağlam (Karsspor), Samet Maviş (Kırşehirspor), İslam Altunkan (Anadolu Üsküdar).

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri