Şekerspor Altaya hazır

Pazar günü Altay ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek olan Konya Şekerspor, hazırlıklarını tamamlıyor

Pazar günü Altay ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek olan Konya Şekerspor, hazırlıklarını tamamlıyor. Temsilcimizin tek hedefi evinde kazanarak moral bulmak

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Lig’in 28. haftasında Pazar günü Altay ile karşı karşıya gelecek. Zorlu maçın hazırlıklarını galibiyet parolası ile sürdüren yeşil-beyazlılar, son çalışmasını öğleden sonra yapacak. Dün teknik adam Mustafa Çapanoğlu nezaretinde yaptığı çalışma ile Altay maçının teknik ve taktiğini hazırlayan Şekerspor, yarın sabah saatlerinde tesislerinde yeniden bir araya gelecek ve yapacağı ter idmanının ardından kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.

Konya Şekerspor zorlu hafta öncesinde 35 puanı bulunuyor. Temsilcimiz geride kalan 27 haftanın sonunda rakip kalelere 38 gol atarken kalesinde ise 33 gol gördü. Lig’in 4. sırasında bulunan Altay ise kendi saha ve seyircisi önünde Tokatspor’a 2-0 mağlup oldu ve 46 puanda kalarak zirve yarışından uzaklaştı. Türkiye liglerinin köklü kulüplerinden olan Altay ise 41 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde ise 18 gol gördü. Ayrıca iki ekip bu sezon ikinci kez karşı karşıya gelecek. Lig’in 11. haftasında İzmir’de oynanan maçı Altay 1-0 kazanmıştı. Son haftalarda kendi saha ve seyircisi önünde istediği sonuçları alamayan ve Play-Off yarışında da geriye düşen Şekerspor lig dördüncüsü Altay karşısında alacağı 3 puanla taraftarlarının yüzünü güldürmek istiyor.

Yeşil-beyazlılarda önemli bir eksik bulunmuyor. Şekerspor’da Ümit Aydemir, Mehmet Balban ve Uğur Bulut, Kocaeli sarı kart sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular Altay maçında kart gördükleri takdirde ligin 29. haftasında oynanacak olan Yeni Malatyaspor maçında forma şansı bulamayacak. Öte yandan geçtiğimiz hafta kadro dışı bırakılan 7 futbolcudan Ertan Koç ve Hasan Erbay affedildi. Ayrıca ligde her hangi bir ididası kalmayan takıma yönetim kurulu tarafından onar bin TL para cezası kesildi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’un 27. haftasında oynanacak olan maçlar ise şöyle: Turgutluspor-Tepecikspor, Bozüyükspor-Şanlıurfaspor, Bugsaş Spor-Çorumspor, Pendikspor-İskenderun Demir Çelikspor, Ofspor-Kocaelispor, Konya Torku Şekerspor-Altay, Tokatspor-Yeni Malatyaspor, Gaziosmanpaşa-Balıkesirspor.

Kalan 6 haftalık periyotta ligi en iyi yerde bitirmenin hesaplarını yapan temsilcimiz son haftalarda evindeki başarısız sonuçları da sonlandırmak istiyor. İç sahada dış sahaya oranla daha iyi olan temsilcimiz son haftalarda iç sahada da başarısız sonuçlar alarak taraftarını üzmüştü. Kendi sahasında 13 maç oynayan Şekerspor bu karşılaşmaların 6’sını kazanırken 2’sinde berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar 5 maçta ise sahadan yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz kendi sahasında 20 puan topladı. Torku Şekerspor iç sahada oynadığı maçlarda 22 gol atarken kendi kalesinde ise 16 gol gördü. Sahasında İskenderun Demirçelikspor’a yenilen yeşil-beyazlı ekip sahasındaki yenilgileri Altay galibiyeti ile unutturmak istiyor.  İskenderun maçında sayısız gol fırsatını değerlendiremeyen Torku Şekerspor bu şanssızlığını Kocaeli maçında 7 gol atarak kırdı. Yeşil-beyazlı ekip dış sahada oynadığı 13 maçta ise 4 galibiyet alabildi. 3 maçta berabere kalan Şeker ekibi 6 maçtan ise evine eli boş döndü.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu, lig dördüncüsü Altay’ı mağlup ederek evlerinde aldıkları kötü sonuçlara son vermek istediklerini söyledi. Ligin kalan haftalarında iyi sonuçlar almak istediklerini ifade eden Çapanoğlu; “İkinci yarının başından itibaren yaptığımız hesaplar tutmadı ve beklenmedik sonuçlar aldık. Buda bizi hedeflediğimiz Play-Off yarışının gerisine düşürdü. Artık kalan haftalarımızda iyi sonuçlar alarak ligi moralli tamamlamak istiyoruz. Bunun ilk adımını kendi saha ve seyircimiz önünde Altay’ı yenerek yapmayı düşünüyoruz. Taraftarlarımızın bize vereceği destek ile istediğimiz sonucu alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri