Şekerspor 3 puana kilitlendi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yarın Turgutluspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek
Ligin 22. haftasına dahil oynanacak olan zorlu maçın hazırlıklarını tamamlayan yeşil-beyazlılar, bugün Recep Konuk Tesisleri’nde yeniden bir araya gelecek ve yapacağı ter idmanının ardından kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak. 2. yarıya da kötü başlayan ve geride kalan 4 haftalık periyotta sadece 2 puan alabilen yeşil-beyazlılar, evinde oynayacağı Turgutlu maçını kazanarak zor günlerin geride bırakmak ve iyi bir çıkışın başlangıcını yapmak istiyor.
Konya Şekerspor’da Bugsaşspor maçında kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan İlkay ve yine bu maçta kırmızı kart gören Fatih’ten sonra geçtiğimiz Pazar günü 4. sarı kartı gören Ertan Koç, Turgutlu maçında yer alamayacak. Ertan’ın gördüğü kartın ardından Şekerspor’da ceza sınırında bulunan futbolcu sayısı dörde indi. Konya Şekerspor’da İshak Çakmak, Mehmet Balban, Ömer Ali Şahiner ve Özgür Çelik ceza sınırında bulunan isimler. Şekerspor Pazar günü karşılaşacağı, Turgutluspor ile ligin ilk yarısında deplasmanda karşı karşıya geldi. Lig’in 5. haftasına dahil oynanan maçtan Şekerspor, 2-1’lik yenilgi ile ayrılmıştı. Yeşil-beyazlılar bu skorun rövanşını almak istiyor. Geride kalan 21 hafta sonunda 11 galibiyet 6 mağlubiyet ve 3’de beraberlik alan Turgutlu 36 puanla ligin 6. sırasında yer alıyor.
Yeşil beyazlılarda Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu şanssız bir dönemden geçtiklerini ve sahadaki mücadeleye beğenmesine rağmen, yaşanan mağlubiyetlere bir anlam veremediklerini belirtti. Çapanoğlu, “Son maçımızda da gerçekten sahada iyi mücadele eden, galibiyeti kovalayan taraf bizdik. Ancak talihsiz bir gol sonrası sahadan mağlubiyet ile ayrıldık. Tam galibiyete ulaşacağız kalemizde gördüğümüz talihsiz bir gol var. Sonuç olarak futbol şansı uzun zamandır yanımızda değil ve artık bunu aşmak istiyoruz.” dedi.
Ligin boyunun kısaldığının hatırlatılması üzerine ise Çapanoğlu şu açıklamayı yaptı, “Bu saatten sonra oynayacağımız tüm maçlar bizim adımıza zor geçecek. Çünkü kalan fikstüre bakıldığında ilk 5 için son kozlarını oynayacak takımlarla karşılaşıyoruz sürekli olarak. Bu hafta da yine zorlu bir rakip ile karşılaşacağız. İnşallah bu maçta sahamızda galip gelerek iyi bir serinin kapısını aralamış oluruz” Çapanoğlu, “Kimseyi kandırmak gibi bir niyetimiz yok. Her an her şey olabilir. 13-14 puan gibi ciddi bir fark var. Ama iç sahadaki maçlarımızda kayıp yaşamazsak şanssımız daha da yükselir. Henüz erken ama son 5-6 haftada bunu daha net görebiliriz.” dedi. Çapanoğlu, 2. yarıda takıma katılan oyuncular için şunları söyledi; “2. Yarıda aramıza katılan tüm oyuncularımdan memnunum. Takımımıza katkıları yüksek. Geçtiğimiz hafta oynayan geri dörtlü ilk kez yan yana oynamasına rağmen oldukça iyiydi. Mücadeleleri beni mutlu etti.”
BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri