Şeker’in önceliği iç transfer

Yeni sezonda TFF 2. Ligde yoluna devam edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekersporda, teknik direktör sorununun çözülmesinin ardından iç ve dış transferde hareketli saatler yaşanmaya başladı.
Temsilcimiz öncelikle iç transfere noktalamanın hesaplarını yapıyor. Yeşil-beyazlı yöneticiler, transferde Teknik Direktör İsmail Kartal’ın raporuna göre hareket edecek. Ayrıca Şekerspor, Konyaspor’un yapacağı kongrenin ardından nasıl bir transfer politikası izleyeceğini belirleyecek. 
İsmail Kartal’ın halen İstanbul’da bulunduğu ve bugün Konya’ya döneceği belirtildi. Yeşil-beyazlılarda, oluşturulacak transfer komitesi ile teknik patron İsmail Kartal bir araya gelerek, toplantı yapacaklar ve transfere yön verecekler.
Mevcut kadroda yer alan futbolcuların kaderi de bu toplantının ardından belli olacak. Takımda kimlerin kalacağı veya gideceği, İsmail Kartal’ın vereceği raporun ardından netlik kazanacak. Konuyla ilgili bilgi veren kulüp Başkanı Yavuz Erence, “Hocamız ile yapacağımız görüşmenin ardından çalışmalara hız vereceğiz. Mevcut kadroya takviyeler yaparak, takımın yaş ortalamasını düşürmeyi hedefliyoruz. Tabi bu düşüncemizi hocamızın da görüşünü alarak, hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Gelecek sezonki hedef konusunda da açıklamaya yapan Başkan Yavuz Erence, Bank Asya 1.Lig hedefini şimdilik askıya aldıklarını söyledi. Erence, “Konyamız’ın bir diğer güzide takımı Konyaspor’un durumu netlik kazandıktan sonra bizde ona göre hedef çizeceğiz. Başkanımız Recep Konuk’un Konyaspor toplantısında verdiği bazı sözler var. Yani Konyaspor ile bazı paralel konular bulunuyor. Öncelikle Konyaspor ilk planda. Temsilcimizin durumu belli olduktan sonra da, bizde ona göre bir yol izleyeceğiz” dedi. Öte yandan ligin bu yıl Eylül ayında başlayacak olması nedeniyle, çalışmaların Temmuz ayı ortalarında start alacağı belirtildi.
Öte yandan öncelikle takımda kalacak ve gidecek futbolcuları belirlemenin hesaplarını yapan Şekerspor’un, 7 futbolcusu ile yollarını ayıracağı öğrenildi. Bu oyuncular içerisinde geçen sezonun değişmez isimlerinden Faruk Temel ve Cem Baki gibi futbolcuların da yer aldığı ifade edildi.
Teknik Direktör İsmail Kartal ile 1 yıllığına yeniden anlaşan Konya Şekerspor’da gidecek isimler de netleşmeye başladı. Konya Şekerspor yönetiminin geçtiğimiz sezon takıma çok fazla faydalı olamayan ve yeni sezon yapılanmasında kadroda düşünülmeyen isimlerle yollarını birer birer ayıracağı ifade edildi.
Yeşil-beyazlılarda, sakatlığı nedeniyle uzun süre fayda sağlayamayacak olan kaleci Emrehan Ceylan, ilerleyen yaşları nedeniyle yeni sezonda verimli olamayacağı düşünülen Faruk Temel, Cem Baki ve Hakan Turan ile yeterli performansı gösteremeyen İskender Köksal ile yollarını kesin olarak ayıracağı ifade edildi.
Konya Şekerspor’un sezon ortasında kiralık olarak renklerine dahil ettiği Murat Yılmaz ve Ferhat Yayla’nın da sezonun sona ermesiyle birlikte takımlarına döndüğü ve bu iki oyuncunun da yeni sezon için tekrar düşünülmeyeceği belirtildi. Konya Şekerspor’un iç transferi bitirdikten sonra dış transfer çalışmalarına başlayacağı ve nokta transferlerle 2009-2010 sezonuna güçlü bir şekilde gireceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri