Şeker’in Çumra’da son günleri

TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Konya Şekerspor yeni sezon ilk etap çalışmalarında sona yaklaştı.
Yeşil-beyazlı ekip Cuma günü Çumra kampını noktalayacak. İlk etap kampından sonra iki günizin yapacak yeşil-beyazlı ekip ikinci etap çalışmaları için 2 Ağustos Kızılcahamam Patalya Otel’e gidecek.Konya Şekerspor burada hazırlık maçlarına ağırlık verecek. İlk etap çalışmaları boyunca hazırlık maçı oynayamayan Şekerspor ikinci etap çalışmalarında daha çok hazırlık maçlarına ağırlık vermesi bekleniyor. Kadrosuna son olarak Zafer Biryol gibi bir yıldızı katan yeşil beyazlı Adana Demirspor’dan da Süleyman Varlık kadrosuna katarak transferi de noktaladı. Yaklaşık 15 gündür Çumra’da olan yeşil beyazlı ekip ay sonunda kampı noktalayacak. Yoğun bir tempoda geçen kampta deyim yerindeyse oyuncuların pestili çıkıyor. Ancak bu tempoya rağmen oyuncuların hallerinden memnun olması teknik heyeti sevindiriyor. Denemeye tabi tutulan oyuncularda Şekerspor forması giymek için kıran kırana bir mücadele içerisinde. Günde çift idman yapan yeşil beyazlı ekip ay sonunda ilk etap çalışmalarını noktalayarak 2 gün izin yapacak.

Kampın sorunsuz devam ettiğini dile getiren Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, “ yeni sezon hazırlıklarımız tüm hızıyla ve çok şükür sorunsuz devam ediyor. İlk etap çalışmalarımızda sona yaklaştık. Cuma günü buradaki kampımızı noktalayacağız. Daha sonra oyuncularımıza iki gün izin vereceğiz. İkinci etap çalışmalarımız için ise 2 Ağustos tarihide Kızılcahamam’a gideceğiz. Bildiğiniz gibi takımımızın iskelet yapısını bozmamıştık. Birkaç mevki için transfer yapmıştık. Son olarak forvet hattını güçlendirdik. Zafer’in aramıza katılması çok iyi oldu. Futbol tecrübesi ile genç arkadaşlarımıza örnek olacağını düşünüyorum. Onunda takıma vereceği güçle hedefimiz olan Bank Asya 1. Ligine ulaşacağımızı düşünüyorum. Yaptığımız bütün transferler tabiri caiz ise nokta transferler. İskelet kadromuzu koruduğumuz için çok fazla transfer yapmadık. Denemeye tabi tuttuğumuz oyuncular ilgili kararımı da kamp sonunda açıklayacağım. İkinci etap çalışmalarımızda daha çok hazırlık maçlarına ağırlık vereceğiz. Çumra kampımızda hazırlık maçı oynama imkanı bulamamıştık. Kızılcahamam’da kamp yapan takımlarla hazırlık maçları yaparak yeni sezona en iyi şekilde başlamak istiyoruz” dedi.

İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve çalışmaların uyum içinde geçtiğini söyleyen Konya Şekerspor’un genç kalecisi Gürsel Yaprakçı ise, “ Çumra’da iyi bir ortam yakaladık. Aramıza yeni katılan ağabeylerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte daha iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Kaleciler olarak yoğun bir antrenman temposu içerisine girdik. Alt yapıdan aramıza katılan arkadaşlarımızın da hırslı olması rekabeti arttırdı. Bu tatlı rekabet Şekerspor kalesinde başarıyı getirecektir diye düşünüyorum. İlk etap çalışmalarında sona yaklaştık. Yoğun geçen çalışmaların ardından iki gün izin yapacağız ve daha sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kızılcahamam’da yapacağımız ikinci etap çalışmalarında hazırlık maçları oynayacağız. Bu karşılaşmalarda eksiklerimizi görerek lige kadar bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da takıma çabuk uyum sağladı diye düşünüyorum. Lige kadar daha da uyumlu olacağımız kanaatindeyim” dedi. Zafer Biryol hakkında da konuşan başarılı kaleci Gürsel Yaprakçı , “ Zafer ağabey kendisini kanıtlamış bir golcü. Turkcell Süper Lig tecrübesi olan bir oyuncu. Bu takıma tecrübesi ile faydalı olacaktır. Camiamız için hayırlı olsun” diye konuştu. Zorlu bir gruba düştüklerini ifade eden genç oyuncu, “ ligin iki gruba ayrılması iyi oldu diye düşünüyorum. Önceki zamanlarda futbolcular parça parça hedef koyuyordu. Öyle olmasa bile yükselme grubu ve klasman grubu maçlarında ayrı bir konsantre oluyorlardı. Ancak şimdi lig uzun bir maraton gibi iki takım ayrılacak diğerleri aynı grupta mücadeleye devam edecek durumu yok. Sezon sonuna kadar aynı grupta aynı ekiplerle karşılaşacağız. Hedefimiz grubu şampiyon olarak tamamlamak ve doğrudan Bank Asya’ya çıkmak” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri