Şeker’in bayramda da tadı yok

Sezon başından buyana oynadığı maçlarda galibiyet yüzü göremeyen Konya Şekerspor sezonun 5. maçında da 3 puanla tanışamadı.

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden Konya Şekerspor’da şanssızlık sürüyor. Sezon başından buyana 3 puanı bir arada göremeyen yeşil-beyazlı ekip bayram arifesinde deplasmanda oynadığı Sarıyer maçında da galibiyetle tanışamadı. Rakibi ile 3-3 berabere kalan Şekerspor puanını 4’e yükseltti. Oynadığı maçlarda müthiş bir mücadele örneği sergileyen yeşil-beyazlı ekip sonuca gitmekte başarılı olamıyordu. Son maçında rakibine 3 gol atmasına rağmen Sarıyer’in sayılarına engel olamadı ve sahadan yine 1 puanla ayrıldı. Şekerspor aldığı bu beraberlikle 1 puanlı maç sayısını da 4 yükseltmiş oldu.

Konya Şekerspor teknik direktörü İsmail Kartal iyi mücadele ettiklerini ve istedikleri golleri bulduklarını ancak bu sayıların galibiyet için yetmediğini söyledi. Kartal, “ Her maçta yaşadığımız gol sıkıntısını bu maçta yaşamadık. Ancak bulduğumuz goller galibiyet için yeterli olmadı. Maçın başında ilk golü bulduk. Fakat korumasını beceremedik. Ve rakibimiz beraberliği yakaladı. Zor bir deplasmanda mücadele ettiğimizi biliyorduk ve bu bilinçle mücadele ettik. Sarıyer beraberliğin ardından 2. golü buldu. Fakat oyuncularımızın kazanma hırsı ve şevki düşmedi. İlk yarının sonlarına doğru bulduğumuz gollerle ilk yarı 3-2 üstün tamamladık.İkinci yarıya başlar başlamaz rakibimizin baskılı oynayacağını biliyorduk. Öyle de oldu ve rakip beraberliği sağladı. O dakikadan sonra yaptığımız ataklar yine sonuçsuz kaldı. Oyuncular telaşa kapıldı ve istediklerimizi sahaya yansıtamadılar. Zorlu deplasmana galibiyet için gitmiştik. Oynadığımız oyunla da bunu gösterdik. Rakibin sayılarını engelleyemedik. 1 puana sevinmek isterdik ancak 5 haftadır galip gelemiyoruz bu nedenle zorlu deplasmandan alınan bu 1 puan bizi pek memnun etmedi. Bu maçta goller bulduğumuz için memnun oldum. Fakat galibiyet özlememizi dindiremedik. Mücadeleci bir takım olduğumuzu gösterdik. Alacağımız bir galibiyet emin olun Konya Şekerspor’un havasını bir anda değiştirecektir.  Geride kalan maçları unuttuk. Yepyeni bir sayfa açmak içinde unutmamız gerekiyor. Hafta sonu sahamızda grubun güçlü ekiplerinden Akhisar Belediye Gençlikspor’u ağırlayacağız. Kesinlikle tek düşüncemiz galibiyettir. Artık şanssızlığımıza dur demek istiyoruz. Üzerimizde ki bu baskıyı atmak istiyoruz. Bir galibiyet takımın moral-motivasyon açısından büyük önem taşıyor. Akhisar maçını kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İnşallah istediğimizi alır ve yepyeni bir sayfa açarız” dedi.
Öte yandan TFF 2. Ligi 2. Grupta 5. hafta maçlarında fileler 16 kez havalanırken, Fethiyespor’u 2-1 mağlup eden Tugutluspor liderliğe yükseldi. 11 puanla zirvenin yeni sahibi Turgutluspor’u, 10’ar puanlı Akhisar Belediyespor ve Alanyaspor takip ediyor. Ligde 5. hafta sonunda 3 takım Şekerspor, Tepecik Belediyespor ve Eyüpspor henüz galibiyetle tanışamazken, Turgutlu, Akhisar ve Sarıyer’in ise yenilgisi bulunmuyor. Ligde 6. hafta karşılaşmaları 27 Eylül Pazar günü oynanacak. 5. Hafta Sonuçları: Alanyaspor-Tepecik Bld.: 2-1 Denizli Bld.-İstanbulspor: 2-1 Eyüp-Göztepe: 0-1 Sarıyer-Şekerspor: 3-3 Turgutluspor-Fethiye: 2-1 6. Hafta Maçları: Göztepe-Sarıyer İstanbulspor-Eyüp Şekerspor-Akhisar Bld.Genç. Tepecik Bld.-Denizli Bld. Fethiyespor-Alanyaspor

TFF 2. LİG 2. GRUP 5. HAFTA PUAN DURUMU
Turgutluspor    5    3    2    0    9    5    11
Akhisar Bld.    4    3    1    0    11    3    10
Alanyaspor    5    3    1    1    6    6    10
Sarıyer        4    2    2    0    9    6    8
Göztepe    5    2    2    1    4    3    8
İstanbulspor    5    1    2    2    8    10    5
Fethiyespor    4    1    1    2    6    7    4
Şekerspor    5    0    4    1    6    7    4
Denizli Bld.    5    1    1    3    6    9    4
Tepecik Bld.    4    0    1    3    4    7    1
Eyüp        4    0    1    3    0    6    1
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri